r
Nosalty Logó

Kifordított almás süti

Bettymami
Kifordított almás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

635
Kalória
9.2g
Fehérje
82.7g
Szénhidrát
31.3g
Zsír
94g
Víz
150.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
55.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    187.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3628.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    496.1 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    563.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 3809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy 25 cm átmérőjű formát berakunk a sütőbe, és hagyjuk jól átforrósodni.
  2. A tésztához a vajat a sóval és a cukrokkal krémesre kikeverjük. Folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet, a sütőporral elkevert lisztet és végül a mandulát.
  3. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházat, és kb.0,5 cm vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével.
  4. A karamellhez a vajat közepes tűzőn megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és folyamatos keverés közben felolvasztjuk, és karamellizáljuk.
  5. A formát kivesszük a sütőből, beleöntjük a karamell-cukrot, rápakoljuk a szeletelt almákat, végül a tésztát egyenletesen elsimítjuk a tetején.
  6. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával azért ajánlatos ellenőrizni, biztos, ami biztos...
  7. Ha megsült, kivesszük, és a formában hagyjuk kb. 10 percig hűlni.
  8. Majd a szélét egy késsel körbevágjuk (nekem nem is kellett vágni, mert fölbugyogott annyit az aljából a karamelles vaj, hogy nem is ragadt a szélén semmi).
  9. Egy tányért vagy sütis/tortás tálata süti tetejére rakunk, és egy határozott mozdulattal átfordítjuk, majd a formát leemeljük róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Ez volt az első almás sütim, amit fahéj nélkül készítettem. Nem tudom miért, de ha almáról volt szó bármilyen sütiben is, rögtön fahéjjal párosítottam, még ha a recept nem is írt hozzá. Valahogy elválaszthatatlannak gondoltam őket egymástól. DE! Most rájöttem, hogy tévedtem. Fantasztikusan ízletes ez a süti így ahogy van, egyáltalán nem hiányzik belőle egy szikra fahéj sem. Persze aki szeretné, nyugodtan ízesítheti még egy kis fahéjjal is, el biztosan nem rontja...:)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek