r
Nosalty Logó

Barackos-mandulás crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Barackos-mandulás crumble
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Barackos réteg

Összesen 604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Barackos réteg

Összesen 3019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Barackos réteg

Összesen 243 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2953.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 3019 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Tészta

Barackos réteg

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a sütőport kimérjük, majd elkeverjük egymással. A tésztához kimérjük a vajat, felkockázzuk és hozzáadjuk a lisztet is. Kézzel elkezdjük összedolgozni addig, amíg morzsás nem lesz. Ehhez a vajat alaposan el kell morzsolni a liszttel.
  2. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az édesítőt és a mandulát, amit alaposan elkeverünk a lisztes, vajas keverékben.
  3. Ezután már nincs más hátra, minthogy a morzsás tésztát a barackra pakoljuk.
  4. A tetejét megszórjuk még kb. egy evőkanál cukorral és egy kis marék szeletelt mandulával.
  5. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 180 C fokra, majd amikor eléri a kívánt hőmérsékletet, berakjuk a sütit sülni és kb. 25-30 percig sütjük.

Barackos réteg

  1. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral és a mandula aromával, majd alaposan elkeverjük egymással.
  2. Egy piteformába öntjük (kb. 25 cm átmérőjű), elegyengetjük, majd a tetejét megkenjük a lekvárral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3241
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos-mandulás crumble
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Tészta

Barackos réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek