Barackos-mandulás crumble
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
40g finomliszt146 kcal
-
6g édesítőszer0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
6g mandula35 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Barackos réteg
-
100g nektarin40 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
167 kcal
Összesen
604
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
30g édesítőszer0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
7g sütőpor4 kcal
Barackos réteg
-
500g nektarin200 kcal
-
15g édesítőszer0 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
Összesen
3019
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
16.2g finomliszt59 kcal
-
2.4g édesítőszer0 kcal
-
12.1g vaj87 kcal
-
2.4g mandula14 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Barackos réteg
-
40.4g nektarin16 kcal
-
1.2g édesítőszer0 kcal
-
0.4g mandulaaroma0 kcal
-
24.3g sárgabaracklekvár67 kcal
Összesen
243
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 107.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
604
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 141 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2953.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1266 mg
-
Nátrium 675 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.6 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 539.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 921 micro
-
β-crypt 446 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
3019
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
200 g finomliszt
-
30 g édesítőszer
-
150 g vaj
-
7 g sütőpor
Barackos réteg
-
500 g nektarin
-
15 g édesítőszer
-
5 ml mandulaaroma
-
30 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
Tészta
- A lisztet és a sütőport kimérjük, majd elkeverjük egymással. A tésztához kimérjük a vajat, felkockázzuk és hozzáadjuk a lisztet is. Kézzel elkezdjük összedolgozni addig, amíg morzsás nem lesz. Ehhez a vajat alaposan el kell morzsolni a liszttel.
- Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az édesítőt és a mandulát, amit alaposan elkeverünk a lisztes, vajas keverékben.
- Ezután már nincs más hátra, minthogy a morzsás tésztát a barackra pakoljuk.
- A tetejét megszórjuk még kb. egy evőkanál cukorral és egy kis marék szeletelt mandulával.
- A sütőt előmelegítjük légkeverésen 180 C fokra, majd amikor eléri a kívánt hőmérsékletet, berakjuk a sütit sülni és kb. 25-30 percig sütjük.
Barackos réteg
- A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral és a mandula aromával, majd alaposan elkeverjük egymással.
- Egy piteformába öntjük (kb. 25 cm átmérőjű), elegyengetjük, majd a tetejét megkenjük a lekvárral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3660
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept