r
Nosalty Logó

Anthon Berg szilvás-marcipános süti házilag

Gréti
Anthon Berg szilvás-marcipános süti házilag
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sütialap

Szilvazselé és marcipán

Csokimáz

616
Kalória
7.7g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
70.4g
Víz
33.6g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
48.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütialap

Szilvazselé és marcipán

Csokimáz

Összesen 616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütialap

Szilvazselé és marcipán

Csokimáz

Összesen 4908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütialap

Szilvazselé és marcipán

Csokimáz

Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2906.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    796 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    541.8 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    562.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 4908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

Sütialap

  1. A mandulát megőröljük, összekeverjük a liszttel a porcukorral és a vajjal összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
  2. A hűtőből kivéve hagyjuk kicsit felengedni a tésztát, majd lisztezett felületen, két három részletben, fél-háromnegyed centis vastagságúra nyújtjuk, végül kb. 6 cm-es átmérőjű kiszúróval korongokat vágunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin, 170 fokon, 10 perc alatt halvány barnára sütjük, a közepe még lehet puhább, hagyjuk kihűlnli a tálcán a pulton, csak utána mozgassuk. Fél-egy centit fog nőni az átmérője és kb. 18 db lesz ebből az adagból.

Szilvazselé és marcipán

  1. A szilvát mossuk, kimagozzuk, és cukorral, egy deci tokajival alacsony tűzön rotyogni tesszük. Picit sűrűsödjön be és a bor fője el az alkoholját, csak a kellemes aromája maradjon.
  2. Hideg narancslébe, vagy vízbe oldjuk fel az agar agart, majd keverjük még a tűzön a szilvához, keverjük el benne teljesen, majd húzzuk le a tűzről.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntsük ki, hogy maradjon magassága is, úgy 1 cm, és hagyjuk megdermedni. Hűlés után hűtőben gyorsul a folyamat.
  4. Közben ki tudjuk nyújtani folyamatosan porcukrozott felületen a marcipánt jó vékonyra, kb. 6 centis kiszúróval korongokat szúrunk belőle.
  5. Ha megdermedt a zselé ebből is 6 centis kiszúróval korongokat szúrunk.
  6. A mandulás sütialapra tesszük a szilvazselét, arra a marcipánkorongot.

Csokimáz

  1. A csokit egy kis füles edényben megolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, hogy szép fényes legyen és könnyebben folyjon.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire (lehet az eredeti, amin sütöttük a korongokat) teszünk egy rácsot, erre helyezzük a rétegelt desszertet.
  3. A marcipános korongtetőkre kanalazzuk egyenként az olvasztott csokit és körözve eldolgozzuk tetején úgy, hogy az oldalán lefolyjon. A maradék csokit később más sütihez vagy forró csokiba el tudjuk használni.
  4. A kész sütiket kicsit ráccsal, tepsivel együtt a pulthoz ütögetjük, hogy mindenhol szépen lefolyjon a felesleg, és szépen elterüljön a csokiréteg a sütin.
  5. Hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, majd hűtőbe tegyük kínálásig. Érdemes 10 perccel korábban kivenni, akkor pont tökéletes lesz az állaga.
  6. Teával, kávéval, vagy egy pohárka desszertborral is kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Kolléganőm, Viki kedvenc édessége az Anthon Berg madeira borral készült, szilvás-marcipános desszertje. Amikor szezonális sütikről ötleteltünk, mit kellene még elkészíteni szilvából, ezek a korongok gurultak be egyből, amivel két legyet ütöttünk egy csapásra. Viki álma valóra vált, amire vágyakozott testet öltött, valamint megszületett a házi Anthon Berg süti receptje, amit bármikor bárki elkészíthet, hiszen mostantól a Nosalty oldalán megtalálható. Így készült rétegről rétegre, nézd meg!

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek