r
Nosalty Logó

Anthon Berg szilvás-marcipános süti házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Anthon Berg szilvás-marcipános süti házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütialap

Szilvazselé és marcipán

Csokimáz

Összesen 616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütialap

Szilvazselé és marcipán

Csokimáz

Összesen 4908 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sütialap

Szilvazselé és marcipán

Csokimáz

Összesen 325 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 616 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2906.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    796 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.8 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1170 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 4908 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

Sütialap

Szilvazselé és marcipán

Csokimáz

Elkészítés

Sütialap

  1. A mandulát megőröljük, összekeverjük a liszttel a porcukorral és a vajjal összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
  2. A hűtőből kivéve hagyjuk kicsit felengedni a tésztát, majd lisztezett felületen, két három részletben, fél-háromnegyed centis vastagságúra nyújtjuk, végül kb. 6 cm-es átmérőjű kiszúróval korongokat vágunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin, 170 fokon, 10 perc alatt halvány barnára sütjük, a közepe még lehet puhább, hagyjuk kihűlnli a tálcán a pulton, csak utána mozgassuk. Fél-egy centit fog nőni az átmérője és kb. 18 db lesz ebből az adagból.

Szilvazselé és marcipán

  1. A szilvát mossuk, kimagozzuk, és cukorral, egy deci tokajival alacsony tűzön rotyogni tesszük. Picit sűrűsödjön be és a bor fője el az alkoholját, csak a kellemes aromája maradjon.
  2. Hideg narancslébe, vagy vízbe oldjuk fel az agar agart, majd keverjük még a tűzön a szilvához, keverjük el benne teljesen, majd húzzuk le a tűzről.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire öntsük ki, hogy maradjon magassága is, úgy 1 cm, és hagyjuk megdermedni. Hűlés után hűtőben gyorsul a folyamat.
  4. Közben ki tudjuk nyújtani folyamatosan porcukrozott felületen a marcipánt jó vékonyra, kb. 6 centis kiszúróval korongokat szúrunk belőle.
  5. Ha megdermedt a zselé ebből is 6 centis kiszúróval korongokat szúrunk.
  6. A mandulás sütialapra tesszük a szilvazselét, arra a marcipánkorongot.

Csokimáz

  1. A csokit egy kis füles edényben megolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, hogy szép fényes legyen és könnyebben folyjon.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire (lehet az eredeti, amin sütöttük a korongokat) teszünk egy rácsot, erre helyezzük a rétegelt desszertet.
  3. A marcipános korongtetőkre kanalazzuk egyenként az olvasztott csokit és körözve eldolgozzuk tetején úgy, hogy az oldalán lefolyjon. A maradék csokit később más sütihez vagy forró csokiba el tudjuk használni.
  4. A kész sütiket kicsit ráccsal, tepsivel együtt a pulthoz ütögetjük, hogy mindenhol szépen lefolyjon a felesleg, és szépen elterüljön a csokiréteg a sütin.
  5. Hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, majd hűtőbe tegyük kínálásig. Érdemes 10 perccel korábban kivenni, akkor pont tökéletes lesz az állaga.
  6. Teával, kávéval, vagy egy pohárka desszertborral is kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 910
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 16.

Ajánló

Minden marcipánkedvelőnek teljes szívvel ajánlom!

Receptkategóriák

Kolléganőm, Viki kedvenc édessége az Anthon Berg madeira borral készült, szilvás-marcipános desszertje. Amikor szezonális sütikről ötleteltünk, mit kellene még elkészíteni szilvából, ezek a korongok gurultak be egyből, amivel két legyet ütöttünk egy csapásra. Viki álma valóra vált, amire vágyakozott testet öltött, valamint megszületett a házi Anthon Berg süti receptje, amit bármikor bárki elkészíthet, hiszen mostantól a Nosalty oldalán megtalálható. Így készült rétegről rétegre, nézd meg!

Hozzávalók

Sütialap

Szilvazselé és marcipán

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek