Nosalty Logó

Raffaello golyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ingryd
Raffaello golyók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 993 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 3972 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A hempergetéshez

Összesen 505 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 993 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    300.8 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7774.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    2663 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    970 mg
  • Foszfor
    3053 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3972 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 505 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk.
  2. Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel.
  3. Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk kókuszreszelékes tejport, és beleöntjük az olvasztott vajat is. Sima masszát kell kapnunk. Hűlni hagyjuk.
  4. Majd golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet dugunk.
  5. Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 80
  • 7 napos nézettség: 653
  • Össznézettség: 797632
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 21.

Receptkategóriák

Házi készítésű Raffaello golyó, ami nagyon hasonlít az "igazira". A recept forrása: DESSZERT.EU.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

a tejport lehetne valamivel helyettesíteni???

Törölt felhasználó

Ezt a receptet a desszert.eu-r?l illegálisan vették át! http://desszert.eu/raffaello_golyo Csak ott fázisfotók is vannak. Varga Gábor

scarlett69

Kedves Gábor! Ezek szerint a házi dobos tortával sem érdemes otthon kísérletezni, s?t felrakni sem érdemes sehova a nálunk bevált recepteket, mert "Dobos C. József a tortát el?ször 1885-ben, az els? Budapesti Országos Általános Kiállításon mutatta be a nagyközönségnek...Nyomában a cukrászok sikertelenül próbálták megfejteni a torta összeállításának titkát, hiszen a receptet féltve ?rizte... Ma az egész világon ismerik a dobostortát, s receptjének kis eltérésekkel több mint 100 variációja ismert."

Törölt felhasználó

Sziasztok, tegnap sikerült vennem a budaörsi madaras multiban tejport. A sütési kellékeknél van közel a pénztárakhoz. B*deco név alatt fut. Fél kg. 718 Ft.- volt. Kellemes vásárlást. Üdv :)

Törölt felhasználó

Szia! Hol lehet tejport kapni? Én eddig csak kávékrémport találtam:(

Törölt felhasználó

Tejport Tescoba vettük a kávékrémporok alatt volt. 200gr 629Ft itt Pesten

Törölt felhasználó

Tescoban itt Pesten, a kávékrémporok alatt, 200gr 629Ft-ért.

Törölt felhasználó

nagyobb aruhazakban, a tartos tej, pudingpor, tortalap, reszlegnel nezd meg. En kulfoldon lakom, es nagy nehezen talaltam ra, azon a reszlegen, itt annyira nem ismerik.itt szaraz tej neve van.

Ingryd

Hello! Tejport nagyobb áruházakban lehet kapni, például Magnetic-ben, Interspar-ban is! Én a Magnetic-ben szoktam venni! :) Azt sajnos nem tudom, hogy lehet-e mással helyettesíteni a tejport. :( Még nem próbáltam mással.

Törölt felhasználó

köszi a választ, akkor én is megpróbálok tejport venni valahol.

moncsi76

Én próbáltam tejpor helyett áttört túróval is,isteni!!

Törölt felhasználó

en meg csinaltam eszt receptet es nem sikerult pedig mindent ugy csinaltam ahogy irja es puha let nagyon a masza miert?

Ingryd

Nekem még soha nem lett puha, ezért erre nem tudok mit mondani. Talán több volt a víz vagy nem h?lt ki rendesen? Tényleg nem tudom. :(

Törölt felhasználó

én is mindent a leírás szerint csináltam kimérve stb, mégis az egész folyékony lett. mi lehetett a hiba? izre finom de lötty...:-(

Törölt felhasználó

Sziasztok! én még nem próbáltam,de nagyon jónak t?nik a recept. láttam,hogy sokan panaszkodtatok,hogy nem állt össze a massza,folyós lett. szerintem a megoldás az,hogy hosszabb ideig kell forralni a cukrot a vízzel és közben szálpróbát kell végezni.kicseppenteni 1picit a cukros vízb?l és a mutatóujjat óvatosan hozzáérinteni,majd össze érinteni a hüvelykujjal.ha gyenge szál keletkezik,akkor jó,szerinem :) remélem tudtam segíteni :))

Törölt felhasználó

Formázás el?tt be kell tenni a h?t?be 1-2 órára, utána formázható. Valószín?leg forró volt a szirup, amikor összeraktad. Egyébként nagyon régóta az egyik kedvenc verzióm ez a recept, bár kétségtelen, hogy a tejpor okoz némi nehézséget. Anno még Tecsoban is láttam

Törölt felhasználó

szerintem a kép de nem tudni hogy az íze is ilyen jó

Törölt felhasználó

Szerintem ez csak jó lehet :)

Törölt felhasználó

Ha folyós lett, akkor valami mértékegységet elnézhettetek, én most tettem ki h?lni, és teljesen s?r?, kemény. Karácsonyfára teszem, kókuszos szaloncukor helyett. Mivel rózsavizet biztosan nem tudok szerezni.

Törölt felhasználó

biztos hogy nem, mert mindent a méretezés és recipe szerint csináltam (kis mér?edénykém a kenyérsüt?h?z való). azért teszek még egy próbát, ha akkor sem sikerül akkor annyiba hagyom... :-(

Törölt felhasználó

tavaly karácsonyra próbáltam raffaellot csinálni,nem sok sikerrel...túl folyékony lett,így muffint sütöttem bel?le :D

shobu

Megcsináltam a receptet, betettem a h?t?be 2 órára, mikor formázni szerettem volna szabályosan belekötött a tálba. k?kemény, formázhatatlan. mi lehetett a baj? az alapanyagokat pontosan mértem, recept szerint dolgoztam.

rozsakatica

végre kaptam tejport:D és isteni fini.. a mandulát hántolatlanul vettem, és itthon hántoltam.. sokkal olcsóbb... köszi a receptet:) szép ünnepet mindenkinek:)

rozsakatica

végre kaptam tejport:D és isteni fini.. a mandulát hántolatlanul vettem, és itthon hántoltam.. sokkal olcsóbb... köszi a receptet:) szép ünnepet mindenkinek:)

Aventerra

Szia! Megkérdezhetem, hogyan hántoltad a mandulát? Valami olyasmit hallottam, hogy meleg vízbe kell áztatni? :) Köszi!

Ingryd

Én hántoltan vettem a mandulát, de nagyon jó hozzá a sózatlan földimogyoró is.

Törölt felhasználó

Szia, én úgy szoktam, hogy felteszek forrni sima vizet, addig melegítsd amíg a h?mérsékletét elbírja a kezed, utána pár szemenként leforrázod (ráöntöd a forró vizet) és egyenként két ujjad között összenyomod, és így kijön a héjából a mandulaszem. Üdv: )

Hozzávalók

A tésztához

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek