r
Nosalty Logó

Roppant finom kínai mandulás keksz

Kristyán Fanni
Roppant finom kínai mandulás keksz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

639
Kalória
19.2g
Fehérje
54.3g
Szénhidrát
39.3g
Zsír
22.7g
Víz
131.7g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 639 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 3829 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 421 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 639 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.5 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 3829 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 421 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A mandulalisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a feldarabolt, szobahőmérsékletű vajat és egy kis sót, majd robotgép segítségével összekeverjük.
  2. A keverékbe ezután jöhetnek a hígabb hozzávalók, ami egy tojás és a vaníliakivonat. Robotgép segítségével ismét összedolgozzuk.
  3. A végén hozzáadjuk a maradék por állagú összetevőt, a lisztet - én 'omlós tészta' süteménylisztet használtam, de bármelyik megfelel a célnak -, majd a porcukrot és a szódabikarbónát.
  4. Alapos összekeverés után a tésztát gömb alakúvá formálva vonjuk be folpackkal, ami megvédi a kiszáradástól. 2 órát hagyjuk pihenni a hűtőben.
  5. A pihentetés után lecsípünk a tésztából, és kisebb golyócskákat formálunk belőle. A golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyelve arra, hogy elég távol legyenek egymástól, mivel még kilapításra várnak. Tenyerünkkel kekszalakúra nyomkodjuk őket, de nem túlságosan laposra.

Díszítés

  1. A sütemények közepére nyomjunk 1-1 mandulát, a tetejüket pedig kenjük be vékonyan felvert tojással, hogy szép barnára süljenek.
  2. Tegyük őket az előmelegített sütőbe 160 fokra, és süssük őket 12-15 percig. Egyszerre több tepsit is használhatunk, hiszen nem fér rá az egész egyre, mérettől függően kb. 50 darab sütemény jön ki a tésztából.
  3. A kész kekszeket a sütőből kivéve hagyjuk hűlni. Tea és kávé mellé ajánljuk, de önmagában is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bár a kínai holdújév már javában tart, a kéthetes ünnepi időszak csak a Lámpás Fesztivállal ér véget. Ezért hoztam nektek egy tradicionális kínai kekszet, amiben nincsen semmi rendkívüli, mégis roppant finom. Vigyázat, ha egyszer kipróbáljátok, teljesen rákattantok!

Nosalty stories

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...