Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes mandulás linzer

Citromkrémes mandulás linzer
Citromkrémes mandulás linzer
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A linzer az egyik legalapvetőbb karácsonyi édesség. Általában lekvárral töltjük meg, mi most azonban egy hasonlóan finom citromkrémes verziót mutatunk nektek, ami a karácsonyi vendégsereg kedvence lesz - ebben fogadni mernénk. Csak bírjatok eleget sütni belőle!

hozzávalók / 12 adag

linzertészta

citromkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

linzertészta

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a darált mandulát, a sütőport, a citromhéjat, valamint a vanília kikapart belsejét.
  2. Hozzáadjuk a kockázott hideg vajat, és morzsás állagúra "gyúrjuk" a tésztát - ehhez használhatjuk a kezünket, de akár kézi habverőt is. Ezután jöhet bele a tojás, és az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Mehet is a hűtőbe legalább egy órára.
  3. Az egy óra leteltével belisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk a linzertésztát. 170°C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük - nagyon figyeljük, hogy ne süssük túl! Hagyjuk kihűlni.

citromkrém

  1. A krémhez a citromlevet, a citromhéjat, a porcukrot és tojásokat egyneműre keverjük egy tálban. Az egészet vízgőz fölé tesszük, ahol folyamatos kevergetés mellett közel pudingsűrűségűre főzzük.
  2. Amikor elértük a megfelelő állagot, lehúzzuk a gőzről, és hideg vizes fürdőbe tesszük, ahol tovább kevergetjük, míg lehűl. Ekkor hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, és csomómentesre keverjük.
  3. A megsült linzereket megkenjük a citromkrémmel, majd befedjük egy másik (lehetőleg lyukas közepű) linzerrel. Hagyjuk pihenni egy éjszakát, vagy akár egy egész napot, hogy a krémnek legyen ideje megpuhítani a tésztát.
  4. Kínálás előtt porcukorral megszórjuk a sütik tetejét.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 11 690
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1096 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, újév, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

citromos aprósüti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

422
finomliszt 25 dkg
porcukor 125 g
mandula 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 tk
vanília 1 db
vaj 175 g
tojás 1 db
citromlé 3 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 3 db
tojássárgája 1 db
porcukor 10 dkg
vaj 15 dkg