Mandulás bejgli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához (2 rúd)
-
42g finomliszt152 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1 kcal
-
4g tej2 kcal
-
3g tejföl5 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g mandula295 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
13g koktélcseresznye21 kcal
-
5g tojás6 kcal
Összesen
723
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához (2 rúd)
-
500g finomliszt1820 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
600g mandula3540 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
150g koktélcseresznye248 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
8658
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához (2 rúd)
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.4g friss élesztő0 kcal
-
2g tej1 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
23.4g mandula138 kcal
-
7.8g habtejszín23 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
20.3g narancs7 kcal
-
5.9g koktélcseresznye10 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
Összesen
338
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 693.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
723
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.7 g
Zsír
-
Összesen 500.9 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 254 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 905 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8323.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 2037 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 1792 mg
-
Foszfor 3866 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 913.3 g
-
Cukor 431 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 725.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1649 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 149 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 682 micro
-
Kolin: 775 mg
-
Retinol - A vitamin: 1575 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 677 micro
-
β-crypt 452 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1138 micro
Összesen
8658
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
A tésztához (2 rúd)
-
500 g finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
100 g cukor
-
10 g friss élesztő
-
50 ml tej
-
1.5 ek tejföl
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
600 g mandula
-
200 ml habtejszín
-
200 g porcukor
-
2 db narancs
-
30 db koktélcseresznye
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához (2 rúd)
- Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat, majd elmorzsoljuk a kezünkkel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és mehet hozzá a tojássárgája és a tejföl is.
- Egységes tésztát gyúrunk, majd hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 2-3 órát pihenni, de adhatunk neki egy fél napot is.
A töltelékhez
- A mandulát ledaráljuk, majd elkeverjük a porcukorral és a narancshéjjal. Felmelegítjük a tejszínt, ráöntjük a mandulára és kenhető állagú tölteléket keverünk belőle. Lazíthatjuk némi narancslével, ha kell.
- A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk. Elosztjuk rajta a mandulás tölteléket. A bejgli végén, amerre fel fogjuk tekerni, hagyjunk ki üresen egy kétujjnyi sávot, hogy ne folyjon ki a töltelék a süteményből.
- A bejgli két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. A rudakat egy sütőpapíros tepsire helyezzük. Először lekenjük egy tojás sárgájával, majd hagyjuk 30 percig száradni őket. Ekkor a fehérjével is átkenjük és újabb 30 percig pihentetjük a rudakat.
- Megszurkáljuk a bejgliket egy villával (hogy ne repedjenek ki), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 15 percig így sütjük, utána levesszük a hőfokot 180 fokra és további 15-20 percig sütjük a süteményt. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak akkor szeleteljük fel.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 165
- Össznézettség: 1084
- Feltöltés dátuma: 2023. december 14.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret
-
alkalom:
Lakos Benedek
381 recept
A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: mandulával is teletölthetjük, így egy igazán elegáns, szinte luxussüteményt kapunk. Rejtsünk a közepére koktélcseresznyéket, hogy kapjon egy üde színfoltot.