Nosalty Logó

Almás-habos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Almás-habos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 902 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 5409 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 196 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 902 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5430.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1410.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 5409 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon párologni.
  2. A tésztához a vajat a cukorral, a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajas keverékhez adjuk a tejjel együtt, majd jól kikeverjük.
  3. Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszánkat rákenjük és elegyengetjük. (Nem kell megijedni, a tészta nem túl lágy és kissé ragadós is, de spatulával vagy akár kanállal a tepsibe lehet kenni. Sülés közben szépen, egyenletesen fel fog emelkedni.)
  4. A tésztára simítjuk a párolt almát és 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta át nem sül (kb. 20-25 perc). Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, az elősütött almás tésztára kenjük és megszórjuk szeletelt mandulával. 2-3 percig 180 fokon sütjük tovább a süteményt, ekkor kap egy kis kérget a hab. Ezt követően levesszük 140-150 fokra a hőfokot és addig sütjük, illetve szárítjuk így a süteményt, amíg a hab át nem sül (20-25 perc)
  6. Felül egy keményebb réteg legyen, alul puhább legyen a hab. (Ezt igazából az ujjainkkal tudjuk a legjobban megtapogatni, természetesen ügyelve arra, hogy nehogy megégessük a kezünket.)
  7. Miután megsült a habos-almás sütemény, 10-15 perc pihentetés után szeletelhetjük is és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sűtés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 122
  • 7 napos nézettség: 716
  • Össznézettség: 215662
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Családi és baráti körben is igen szép számú hódolótáborral rendelkezik ez a remek sütemény. Hosszú évek óta készítem, különösen őszi vagy téli vasárnapi süteményként. Alapja egy kevert tészta, amelyre a párolt alma kerül, majd a mandulával megszórt tojásfehérje habkorona zárja a rétegeket. Langyosan és hidegen is igazán finom. Csak javasolni tudom a kipróbálását.  

Hozzászólások

sica67

Szia Tündér! Ez az almás süti recept nagyon jó!Nem kell tésztát gyúrni,nyújtani, mint a legtöbb almásnál,csak ki kell keverni!A sült tojáshab mandulával ...korona a süti tetején!:)Hétvégén megsütöm! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Ica! Örülök, hogy tetszik a recept! Remélem sikerrel jártál:)!

Törölt felhasználó

sziasztok,nem pont ez a recept van nekem de az tuti hogy nagyon finom! nemtudnátok egy bevállt jó kis linzer tészta receptet felirni? köszi

Törölt felhasználó

az én receptembe az almás töltelékbe teszek még darált diót és mazsolát is.de a habra már semmit.és a tésztám egy könnyü kis gyúrt tészta tej nélkül. az almát sem párolom. pedig kinézetre ilyen de mégis más. lehet hogy kiprobálom igy is.

Törölt felhasználó

NAGYON FINOM!

Törölt felhasználó

Krisz! Örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

szia Tündér! Isteni finom, gyorsan elkészíthet?, és még az én pite faló férjem is azt mondta legközelebb is ezt készítsem! köszönet a jó receptért.

Törölt felhasználó

Adrica! Örülök, hogy elnyerte tetszéseteket:))

herzsi58

Elkészítettem, nagyon finom és gyorsan elkészithet? sütemény. Köszi a receptet. Erzsi

bejjjacska

Szia! Hát ma megcsináltam, annyi különbséggel, hogy darabolt diót tettem rá. De ez valami isteni!!! El kell dugjam, mert fogyókúrán vagyok. :) Köszi mégegyszer. :)

Törölt felhasználó

Herzsi! Örülök, hogy elkészítetted és ízlett!

Törölt felhasználó

Bejjjacska! Örülök, hogy elnyerte tetszéseteket!:) Dióval is nagyon finom, én is sokszor azzal készítem.

Törölt felhasználó

Kedves Tündér! Tegnap elkészítettem a sütit:) Kicsit (1-2 cm) kisebb tepsibe tettem,mert nincs pont olyan méret? tepsim mint amit a recepted ír,így a közepe nehezen sült meg,az alja meg odaégett,de sebaj mert szépen levágtam róla:) Nekem ennyi cukormennyiséggel viszont túl édes,legközelebb kevesebbet teszek bele. De nagyon nagyon finom! köszi:Zsuzsi

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsi! Örülök, hogy azért ízlett! A tésztánál az alaprecepthez képest csökkentettem a cukor mennyiséget (már így szerepel a receptben). Ha a tojásfehérjénél csökkented a cukrot, más lesz a hab állaga, lazább és kevésbé lesz ropogósabb.

Törölt felhasználó

Aha mondasz valamit:) Nem baj,isteni finom,máskor is elkészítem. Ahogy sütöttem másnap utaztam haza anyukámhoz,vittem neki is bel?le,befalta:) Sikere volt:) Minden jót! Zsuzsi

Törölt felhasználó

:))))Igen, ez a süti olyan:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!