Almás-habos kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
47g finomliszt170 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
7g tej4 kcal
A töltelékhez
A habhoz
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
8g mandula49 kcal
Összesen
902
Kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
280g finomliszt1019 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g tej22 kcal
A töltelékhez
-
1500g alma702 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
50g mandula295 kcal
Összesen
5409
Kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.5g tej1 kcal
A töltelékhez
-
54.8g alma26 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A habhoz
-
5.8g tojásfehérje3 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
1.8g mandula11 kcal
Összesen
196
Kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.2 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 235.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
902
Kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.3 g
Zsír
-
Összesen 215.8 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5430.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 1345 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 2266 mg
-
Nátrium 1326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 829 g
-
Cukor 556 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1410.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1713 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 797 mg
-
Retinol - A vitamin: 1639 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 753 micro
-
β-crypt 178 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1319 micro
Összesen
5409
Kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
196
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
28 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
4 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek tej
A töltelékhez
-
1.5 kg alma
-
10 dkg cukor
-
1 ek vaníliás cukor
-
1 tk fahéj
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon párologni.
- A tésztához a vajat a cukorral, a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a vajas keverékhez adjuk a tejjel együtt, majd jól kikeverjük.
- Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztamasszánkat rákenjük és elegyengetjük. (Nem kell megijedni, a tészta nem túl lágy és kissé ragadós is, de spatulával vagy akár kanállal a tepsibe lehet kenni. Sülés közben szépen, egyenletesen fel fog emelkedni.)
- A tésztára simítjuk a párolt almát és 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta át nem sül (kb. 20-25 perc). Tűpróbával ellenőrizzük.
- A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, az elősütött almás tésztára kenjük és megszórjuk szeletelt mandulával. 2-3 percig 180 fokon sütjük tovább a süteményt, ekkor kap egy kis kérget a hab. Ezt követően levesszük 140-150 fokra a hőfokot és addig sütjük, illetve szárítjuk így a süteményt, amíg a hab át nem sül (20-25 perc)
- Felül egy keményebb réteg legyen, alul puhább legyen a hab. (Ezt igazából az ujjainkkal tudjuk a legjobban megtapogatni, természetesen ügyelve arra, hogy nehogy megégessük a kezünket.)
- Miután megsült a habos-almás sütemény, 10-15 perc pihentetés után szeletelhetjük is és fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sűtés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 122
- 7 napos nézettség: 716
- Össznézettség: 215662
- Feltöltés dátuma: 2010. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Családi és baráti körben is igen szép számú hódolótáborral rendelkezik ez a remek sütemény. Hosszú évek óta készítem, különösen őszi vagy téli vasárnapi süteményként. Alapja egy kevert tészta, amelyre a párolt alma kerül, majd a mandulával megszórt tojásfehérje habkorona zárja a rétegeket. Langyosan és hidegen is igazán finom. Csak javasolni tudom a kipróbálását.
Hozzászólások
Szia Tündér! Ez az almás süti recept nagyon jó!Nem kell tésztát gyúrni,nyújtani, mint a legtöbb almásnál,csak ki kell keverni!A sült tojáshab mandulával ...korona a süti tetején!:)Hétvégén megsütöm! Köszi a receptet!
Kedves Ica! Örülök, hogy tetszik a recept! Remélem sikerrel jártál:)!
sziasztok,nem pont ez a recept van nekem de az tuti hogy nagyon finom! nemtudnátok egy bevállt jó kis linzer tészta receptet felirni? köszi
az én receptembe az almás töltelékbe teszek még darált diót és mazsolát is.de a habra már semmit.és a tésztám egy könnyü kis gyúrt tészta tej nélkül. az almát sem párolom. pedig kinézetre ilyen de mégis más. lehet hogy kiprobálom igy is.
NAGYON FINOM!
Krisz! Örülök, hogy ízlett!
szia Tündér! Isteni finom, gyorsan elkészíthet?, és még az én pite faló férjem is azt mondta legközelebb is ezt készítsem! köszönet a jó receptért.
Adrica! Örülök, hogy elnyerte tetszéseteket:))
Elkészítettem, nagyon finom és gyorsan elkészithet? sütemény. Köszi a receptet. Erzsi
Szia! Hát ma megcsináltam, annyi különbséggel, hogy darabolt diót tettem rá. De ez valami isteni!!! El kell dugjam, mert fogyókúrán vagyok. :) Köszi mégegyszer. :)
Herzsi! Örülök, hogy elkészítetted és ízlett!
Bejjjacska! Örülök, hogy elnyerte tetszéseteket!:) Dióval is nagyon finom, én is sokszor azzal készítem.
Kedves Tündér! Tegnap elkészítettem a sütit:) Kicsit (1-2 cm) kisebb tepsibe tettem,mert nincs pont olyan méret? tepsim mint amit a recepted ír,így a közepe nehezen sült meg,az alja meg odaégett,de sebaj mert szépen levágtam róla:) Nekem ennyi cukormennyiséggel viszont túl édes,legközelebb kevesebbet teszek bele. De nagyon nagyon finom! köszi:Zsuzsi
Kedves Zsuzsi! Örülök, hogy azért ízlett! A tésztánál az alaprecepthez képest csökkentettem a cukor mennyiséget (már így szerepel a receptben). Ha a tojásfehérjénél csökkented a cukrot, más lesz a hab állaga, lazább és kevésbé lesz ropogósabb.
Aha mondasz valamit:) Nem baj,isteni finom,máskor is elkészítem. Ahogy sütöttem másnap utaztam haza anyukámhoz,vittem neki is bel?le,befalta:) Sikere volt:) Minden jót! Zsuzsi
:))))Igen, ez a süti olyan:)