Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi mini Magnum

Házi mini Magnum
Házi mini Magnum
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne imádná a Magnumot? Mi egyenesen megőrülünk a szájban roppanós csokoládéburokért és a finom, nagyon vaníliás fagyiért. Viszont valljuk be, nem mindig a legolcsóbb mulatság, és bár a strandon mi is az eredetire voksolunk, otthon érdemes lehet elkészíteni a saját, házi verziónkat. Így tettünk most mi is, a végeredmény pedig szinte tökéletes lett!

Egy kis iránymutatás: érdemes cukrászkellékboltban, illetve webshopokon nézelődni, ahol csodás szilikonos jégkrémformákra lelhetünk. Mi találtunk teljesen "magnum alakú" formát - a lényeg, hogy rugalmas, jó minőségű szilikont keressetek, amiből tökéletes kijön a kész jégkrém. Ugyanitt szerezhetünk pálcikákat is, de papír-írószer boltban is kapható hasonló.

Na, de lényeg a lényeg: nyugodtan vágjatok bele a házijégkrém-gyártásba, mert nem csak hihetetlenül megéri, de büszkeséggel is tölt el, hogy bizony, ilyet is tudunk!

hozzávalók / 8 adag

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Vaníliafagylalt

  1. A fagylaltalapot mindenképpen előző nap készítsük el. Ehhez először a tojássárgákat kicsit kihabosítjuk a nádcukorral, majd felöntjük tejjel és összekeverjük.
  2. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait, sőt, a kikapart vaníliahüvelyt is beledobhatjuk a tejes keverékbe.
  3. A tojásos tejet gőz fölött sűrűre főzzük. Ha van maghőmérőnk, akkor kb. 75-80 °C fokig melegítsük, ha nincs, érdemes gumis spatula hátán, az ujjunkat végighúzva ellenőrizni az állagát. Ha jól megmarad a keverék nyoma, akkor megfelelő az állaga.
  4. A kész keveréket átszűrjük, és hozzákeverjük a habtejszínt, majd az immár kész fagylaltalapot beleadagoljuk a jégkrémformákba (ebből az adagból 8 kisebb darab jön ki).
  5. Fagyasztóba tesszük egy éjszakára, hogy alaposan kidermedjen - ezért érdemes a tervezett fogyasztás előtt egy nappal megcsinálni a fagyialapot.

Csokoládémáz

  1. Amikor a jégkrémek kellően kidermedtek, elkészítjük a csokimázat.
  2. A csokit a vajjal és a tejszínnel összeolvasztjuk, majd egy csipet só hozzáadásával simára keverjük.
  3. A mandulát sütőben vagy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, majd durvára aprítjuk, és belekeverjük a csokimázba.
  4. A vaníliás jégkrémeket egyesével megmártjuk a csokoládéban - igyekezzünk gyors mozdultatokkal mártogatni, mert különben beleolvad a fagyi, ellenben ha ügyesek vagyunk, akár duplán is márthatjuk.
  5. A csokoládéburok szinte azonnal rádermed a fagylaltra, úgyhogy gyakorlatilag kész is saját házi Magnumunk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1194 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: fagyi
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
mikor: uzsonna
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: parfé, fagyikehely, vaníliafagyi, karamellfagyi, gyümölcsfagyi, sorbet, fagyitorta

egyéb elnevezések

házi jégkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

299
tej 3 dl
tojássárgája 3 db
nádcukor 80 g
vanília 1 db
habtejszín 1.5 dl
étcsokoládé 3 dkg
habtejszín 1 dl
vaj 50 g
1 csipet
mandula 80 g