r
Nosalty Logó

Házi mini Magnum

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Házi mini Magnum
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Összesen 2390 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Összesen 282 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2380.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1243 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 2390 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Elkészítés

Vaníliafagylalt

  1. A fagylaltalapot mindenképpen előző nap készítsük el. Ehhez először a tojássárgákat kicsit kihabosítjuk a nádcukorral, majd felöntjük tejjel és összekeverjük.
  2. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait, sőt, a kikapart vaníliahüvelyt is beledobhatjuk a tejes keverékbe.
  3. A tojásos tejet gőz fölött sűrűre főzzük. Ha van maghőmérőnk, akkor kb. 75-80 °C fokig melegítsük, ha nincs, érdemes gumis spatula hátán, az ujjunkat végighúzva ellenőrizni az állagát. Ha jól megmarad a keverék nyoma, akkor megfelelő az állaga.
  4. A kész keveréket átszűrjük, és hozzákeverjük a habtejszínt, majd az immár kész fagylaltalapot beleadagoljuk a jégkrémformákba (ebből az adagból 8 kisebb darab jön ki).
  5. Fagyasztóba tesszük egy éjszakára, hogy alaposan kidermedjen - ezért érdemes a tervezett fogyasztás előtt egy nappal megcsinálni a fagyialapot.

Csokoládémáz

  1. Amikor a jégkrémek kellően kidermedtek, elkészítjük a csokimázat.
  2. A csokit a vajjal és a tejszínnel összeolvasztjuk, majd egy csipet só hozzáadásával simára keverjük.
  3. A mandulát sütőben vagy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, majd durvára aprítjuk, és belekeverjük a csokimázba.
  4. A vaníliás jégkrémeket egyesével megmártjuk a csokoládéban - igyekezzünk gyors mozdultatokkal mártogatni, mert különben beleolvad a fagyi, ellenben ha ügyesek vagyunk, akár duplán is márthatjuk.
  5. A csokoládéburok szinte azonnal rádermed a fagylaltra, úgyhogy gyakorlatilag kész is saját házi Magnumunk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9072
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Házi mini Magnum
Gerzsenyi Flóra 232 recept

Ki ne imádná a Magnumot? Mi egyenesen megőrülünk a szájban roppanós csokoládéburokért és a finom, nagyon vaníliás fagyiért. Viszont valljuk be, nem mindig a legolcsóbb mulatság, és bár a strandon mi is az eredetire voksolunk, otthon érdemes lehet elkészíteni a saját, házi verziónkat. Így tettünk most mi is, a végeredmény pedig szinte tökéletes lett! Egy kis iránymutatás: érdemes cukrászkellékboltban, illetve webshopokon nézelődni, ahol csodás szilikonos jégkrémformákra lelhetünk. Mi találtunk teljesen "magnum alakú" formát - a lényeg, hogy rugalmas, jó minőségű szilikont keressetek, amiből tökéletes kijön a kész jégkrém. Ugyanitt szerezhetünk pálcikákat is, de papír-írószer boltban is kapható hasonló. Na, de lényeg a lényeg: nyugodtan vágjatok bele a házijégkrém-gyártásba, mert nem csak hihetetlenül megéri, de büszkeséggel is tölt el, hogy bizony, ilyet is tudunk!

Hozzávalók

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.