r
Nosalty Logó

Házi mini Magnum

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Összesen 2390 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Összesen 282 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 299 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2380.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1243 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 2390 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Elkészítés

Vaníliafagylalt

  1. A fagylaltalapot mindenképpen előző nap készítsük el. Ehhez először a tojássárgákat kicsit kihabosítjuk a nádcukorral, majd felöntjük tejjel és összekeverjük.
  2. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait, sőt, a kikapart vaníliahüvelyt is beledobhatjuk a tejes keverékbe.
  3. A tojásos tejet gőz fölött sűrűre főzzük. Ha van maghőmérőnk, akkor kb. 75-80 °C fokig melegítsük, ha nincs, érdemes gumis spatula hátán, az ujjunkat végighúzva ellenőrizni az állagát. Ha jól megmarad a keverék nyoma, akkor megfelelő az állaga.
  4. A kész keveréket átszűrjük, és hozzákeverjük a habtejszínt, majd az immár kész fagylaltalapot beleadagoljuk a jégkrémformákba (ebből az adagból 8 kisebb darab jön ki).
  5. Fagyasztóba tesszük egy éjszakára, hogy alaposan kidermedjen - ezért érdemes a tervezett fogyasztás előtt egy nappal megcsinálni a fagyialapot.

Csokoládémáz

  1. Amikor a jégkrémek kellően kidermedtek, elkészítjük a csokimázat.
  2. A csokit a vajjal és a tejszínnel összeolvasztjuk, majd egy csipet só hozzáadásával simára keverjük.
  3. A mandulát sütőben vagy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, majd durvára aprítjuk, és belekeverjük a csokimázba.
  4. A vaníliás jégkrémeket egyesével megmártjuk a csokoládéban - igyekezzünk gyors mozdultatokkal mártogatni, mert különben beleolvad a fagyi, ellenben ha ügyesek vagyunk, akár duplán is márthatjuk.
  5. A csokoládéburok szinte azonnal rádermed a fagylaltra, úgyhogy gyakorlatilag kész is saját házi Magnumunk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7735
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ki ne imádná a Magnumot? Mi egyenesen megőrülünk a szájban roppanós csokoládéburokért és a finom, nagyon vaníliás fagyiért. Viszont valljuk be, nem mindig a legolcsóbb mulatság, és bár a strandon mi is az eredetire voksolunk, otthon érdemes lehet elkészíteni a saját, házi verziónkat. Így tettünk most mi is, a végeredmény pedig szinte tökéletes lett! Egy kis iránymutatás: érdemes cukrászkellékboltban, illetve webshopokon nézelődni, ahol csodás szilikonos jégkrémformákra lelhetünk. Mi találtunk teljesen "magnum alakú" formát - a lényeg, hogy rugalmas, jó minőségű szilikont keressetek, amiből tökéletes kijön a kész jégkrém. Ugyanitt szerezhetünk pálcikákat is, de papír-írószer boltban is kapható hasonló. Na, de lényeg a lényeg: nyugodtan vágjatok bele a házijégkrém-gyártásba, mert nem csak hihetetlenül megéri, de büszkeséggel is tölt el, hogy bizony, ilyet is tudunk!

Hozzászólások

Hozzávalók

Vaníliafagylalt

Csokoládémáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek