r
Nosalty Logó

Fehér gazpacho

Gréti
Fehér gazpacho
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gazpachohoz

257
Kalória
6.9g
Fehérje
22g
Szénhidrátok
17.4g
Zsír
152.8g
Víz
-
Koleszterin
5.6g
Rost
11.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gazpachohoz

Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gazpachohoz

Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gazpachohoz

Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2457.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    611.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1465 micro
Összesen 1022 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A gazpachohoz

  1. A mandulát áztassuk be, vagy ha elfelejtettük főzzük 5-8 percig, hogy megpuhuljon. Ha van mandulavajunk, akkor abból használjunk 2 evőkanállal.
  2. A mandulát turmixoljuk krémesre, adjuk hozzá a citromlevet, az olívaolajat és forgassuk tovább.
  3. Dobjuk a mixerbe a pucolt, darabolt a hagymákat, a hámozott, darabolt uborkát és a magozott felezett szőlőt, a pucolt körtét, és egy-egy marék mosott koriander illetve mentalevelet, ezekkel is pürézzük össze, majd húzzuk fel az egészet zöldségalaplével, ezzel is forgassuk még.
  4. Tegyük minimum egy órára hűtőbe tálalás előtt, de előző este is elkészíthetjük.
  5. Tálalásnál öntsük tálkákba a levest, díszítsük mandulapehelyjel, menta- és korianderlevelekkel, felezett szőlővel, újhagyma karikával. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

Paradicsom és paprika helyett sok-sok finomság kerül az uborka mellé ebben a hűsítő levesben, melynek a mandula adja meg a krémességét.

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...