Nosalty Logó

Spárgás csirkecombok misós vajban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Spárgás csirkecombok misós vajban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 367 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2922 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 367 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.1 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4946.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1906 mg
  • Nátrium
    2059 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1800 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3610 micro
Összesen 2922 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze egy nagy tálban csirkecombot a mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál sóval és 1/2 teáskanál fekete borssal. Alaposan keverjük össze, és egyenletesen oszlassuk el a pácot a csirkecombokon, hogy mindenhol befedje, majd tegyük félre, és hagyjuk állni a pácban.
  2. Melegítsünk át egy serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá a mandulát, majd 2-3 perc alatt pirítsuk meg őket, többször mozgatva/rázva a serpenyőt, amíg világosbarna és diós illatúak lesznek. Öntsük őket egy tányérra vagy tálra, és tegyük félre, ha szükséges, töröljük át a serpenyőt.
  3. Ugyanebben a serpenyőben melegítsünk 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkecombokat a serpenyőben, és addig süssük, amíg mindkét fele át nem sül (ez oldalanként nagyjából 4-5 perc lehet). Ha aranybarnára sültek, vegyük ki a serpenyőből a csirkecombokat, tegyük ki őket egy tálra, a zsiradékelegyet hagyjuk a serpenyőben.
  4. Adjuk hozzá a lila hagymát. Ízesítsük egy nagy csipet sóval és borssal, és közepes lángon, nagyjából 4 percig dinszteljük az előzőleg használt olívás-vajas elegyünkben.
  5. Ezt követően hozzáadhatjuk a spárgát, a fokhagymát és a reszelt citromhéjat, ha szükséges, sóval és borssal ízesíthetjük újra. Pároljuk 2-3 percig gyakran kevergetve, vagy amíg a spárga élénkzöld lesz és elkezd puhulni (ez függ a spárga vastagságától). Adjuk hozzá a rozét, és pároljuk tovább addig, amíg a folyadék a felére csökken (kb. 1 perc), majd keverjük hozzá az 1 evőkanál miso-pasztát és az újabb 1 evőkanál vajat, keverjük vagy forraljuk addig, amíg elegyet képeznek.
  6. Adjunk hozzá egy kevés vizet (fél csészényi elég lesz), keverjük össze, hogy szép, emulgeálódott mártást kapjunk, majd tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe. Főzzük tovább, amíg a szósz kissé besűrűsödik és a csirke csak átmelegszik.
  7. A végén ízlés szerint állítsuk be a savasságot, én itt még hozzáfacsartam a citrom levét.
  8. Tálaláshoz szórjuk meg a pirított mandulánkkal és petrezselyemzöldünkkel, melegen tálaljuk kuszkusszal vagy rizzsel.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1011
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 13.

Ajánló

Csirke nélkül, vegetáriánus verzióban is működik, köretként szervírozzunk mellé kuszkuszt vagy rizst.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hering András 24 recept

A fenti recept a spárgaszezon egyik sztárja lehet, mivel elkészítésében viszonylag egyszerű (és méltán dicsőíti a tavaszt), mégis egy egyedülálló ízkombinációt alkotó fogást prezentálhatunk a miso-paszta, a vaj és citrom izgalmas elegyében. Tényleg nehéz mihez hasonlítani, ezt meg kell kóstolni!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek