Gesztenyével töltött pulyka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pulykához
-
667g bébipulyka749 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
20g csirkemáj24 kcal
-
23g darált sertéshús42 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
9g zsemle25 kcal
-
8g tej5 kcal
-
5g mandula30 kcal
-
17g aszalt szilva40 kcal
-
8g rum19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A sütéshez
-
7g sárgarépa2 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
8g fűszervaj60 kcal
Összesen
1106
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pulykához
-
4000g bébipulyka4493 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
120g csirkemáj143 kcal
-
140g darált sertéshús255 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
50g rum116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A sütéshez
-
40g sárgarépa15 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
50g fűszervaj359 kcal
Összesen
6632
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
A pulykához
-
77.7g bébipulyka87 kcal
-
4.9g gesztenyemassza9 kcal
-
2.3g csirkemáj3 kcal
-
2.7g darált sertéshús5 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
1g zsemle3 kcal
-
1g tej1 kcal
-
0.6g mandula3 kcal
-
1.9g aszalt szilva5 kcal
-
1g rum2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A sütéshez
-
0.8g sárgarépa0 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.9g vörösbor2 kcal
-
1g fűszervaj7 kcal
Összesen
129
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.4 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 506 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2266.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1139 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 464.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 875 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 816 micro
-
α-karotin 218 micro
-
β-karotin 582 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
1106
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 752.4 g
Zsír
-
Összesen 265.1 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 3036 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13598.5 g
-
Cink 64 mg
-
Szelén 795 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 1007 mg
-
Foszfor 6832 mg
-
Nátrium 4107 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.5 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2786.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5248 micro
-
B6 vitamin: 21 mg
-
B12 Vitamin: 59 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 439 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 264 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1023 micro
-
Kolin: 2345 mg
-
Retinol - A vitamin: 4898 micro
-
α-karotin 1308 micro
-
β-karotin 3493 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 48 micro
-
Lut-zea 530 micro
Összesen
6632
kcal
- 19% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A pulykához
-
4 kg bébipulyka
-
25 dkg gesztenyemassza
-
12 dkg csirkemáj
-
14 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
1 db zsemle
-
0.5 dl tej
-
3 dkg mandula
-
10 dkg aszalt szilva
-
50 ml rum
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A sütéshez
-
0.5 db sárgarépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 dl vörösbor
-
5 dkg fűszervaj
Elkészítés
A pulykához
- A töltelék összeállításával kezdjük a pulyka sütést. Először egy szikkadt zsemlét felkarikázunk, megpirítjuk, majd egy tálba helyezve apró darabokra tépkedjük, leöntjük egy kevés tejjel, és állni hagyjuk.
- Az aszalt szilvát felaprítjuk, és kevés rummal meglocsoljuk.
- Közben a májat és a mandulát apró darabokra vágjuk, összeforgatjuk a darált hússal, a gesztenyével, a tojással, majd végül a kinyomkodott zsemlével és szilvával. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a megtisztított pulyka bőre alá és hasüregébe töltjük.
- Hústűvel összefogjuk a kényes területeket, a lábait cérnával megkötözzük, majd rácsra helyezzük.
- A fokhagyma gerezdeket hámozás nélkül, késsel kicsit meglapítva a tepsibe tesszük, a répát négybe vágjuk, a vöröshagymát kettőbe, és mind mehet mellé.
- Aláöntjük a vörösbort, a fűszervajat elosztjuk a pulykán, és alufóliával lefedve 180 fokon előmelegített sütőben kb. 2 óra alatt megpároljuk (néha meg lehet locsolni a levével). Ezt követően a fóliát levéve 15 perc alatt 200 fokon megpirítjuk, és már tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 135 perc
- Receptkönyvben: 371
- Tegnapi nézettség: 30
- 7 napos nézettség: 244
- Össznézettség: 73177
- Feltöltés dátuma: 2013. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ajánlott tálalás Haaselback burgonyával és káposztasalátával!