r
Nosalty Logó

Tejszínes borsókrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes borsókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 326 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1300 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3931 micro
Összesen 326 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2653.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    885 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    5007 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15724 micro
Összesen 1300 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1664 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pici vajon megfuttatjuk a hagymakarikákat.
  2. Hozzáadjuk a borsót, és a petrzselyemzöldet összeaprítva.
  3. Felöntjük annyi tisztított vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel.
  5. Amikor megpuhult a borsó, levesszük a tűzről, felöntjük a tejszínnel, és botmixerrel összeturmixoljuk.
  6. Visszatesszük mégegyszer rottyanni.
  7. Serpenyőben, kiskanál vajon aranybanára pirítjuk a mandulát, amivel tálaljuk a levest.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 64661
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 07.

Ajánló

Mandula helyett crouton-nal és/vagy reszelt sajttal tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Egy vendégem beszámolt a karácsonyi menüről, amivel várta a vacsora vendégeit. Nos én ennél a levesnél leragadtam... Ma elkészítettem, nagyon finom lett, és azonal megosztottam a nosalty-n.

Hozzászólások

onyxka

az én verzióm: tejfölt tettem tejszín helyett, mert csak az volt itthon; ment bele jó b? 2 ev?kanálnyi... 4 dl tömény csirke alaplé (házi és szinte kocsonyaszer?en tömény), mandula hiányában pedig levesbetétnek cérnametéltet f?ztem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?