r
Nosalty Logó

Gyümölcsös mascarponés sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Gyümölcsös mascarponés sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 49% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 822 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 49% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4927 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 49% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 368 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 822 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    429.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2084.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1356 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 4927 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 368 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához valókat egy tálba kimérjük, és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz.
  2. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az oldalát alul akkor is kb. 1 cm magasan kivajazzuk.
  3. A morzsás tésztát a tortaformába rakjuk, és egyenletesen elnyomogatjuk az aljába, majd hűtőbe rakjuk, amíg a krémetelkészítjük.
  4. A krémhez kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  5. A mascarpone-t jól kikeverjük a cukorral, végül beleforgatjuka kemény kemény habbá vert tejszínhabot.
  6. Majda tortaformában, a tésztán egyenletesen elkenjük a krémet, és hűtőbe rakjuk2-3 órára.
  7. Végüla krém tetején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt,majd becsíkozzuk a felolvasztott csokival, éshűtőben jól lehűtjük, mielőtt felszeleteljük.
  • Tepsi mérete: 24
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 183
  • 7 napos nézettség: 910
  • Össznézettség: 332204
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Ajánló

TIPP: Ha ugyanezt a mennyiséget egy kisebb 20 vagy 22 cm-es formában készítjük, szép magas lesz a krém.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyümölcsös mascarponés sajttorta
Bettymami 24 recept

Ez volt életem első ilyen jellegű tortája, és valami mennyei lett. Ezért is merem bátran rögtön megosztani...:) Egyszerű és gyors az elkészítése, csak a hűtési időket sajnos muszáj kivárni...:)

Hozzászólások

NovakAndi

Gratulálok, nagyon guszta, mentem is rögtön. Andi

sarai eva

Az olvasottak alapján fantasztikus finom lehet és nem macerás. Az ilyen süteményeket szeretem elkészíteni. Hamarosan meg is teszem. Elmentettem én is. Üdvözöllek.

Bettymami

Köszi!:)

Törölt felhasználó

Nemrég elkészítettem ezt a tortát, ízre nagyon jó lett, de sajnos nem nagyon lehetett szeletelni, túl folyós volt. Nem kellene bele egy kis zselatin?

Bettymami

Szia trinity757! Sajnálom, hogy így jártál...:( Nekem elégnek bizonyult a habfixáló a tejszínben, amit a mascarpone-hoz kevertem és egy éjszaka hütö után úgy megdermedt a krém, hogy gyönyörüen tudtam szeletelni, azért is osztottam meg, mert olyan jól sikerült. Ha ízlett, és nekifutsz valamikor még egyszer, biztos ami biztos alapon tegyél bele egy kis zselatint... (pont ma csináltam meg újra anyósom szülinapjára és ismét szépen lehetett szeletelni...) A habtejszín állati eredetü volt, amit használtál? Üdv. Betty U.i. A blogomban is fennt van a recept szeletes képpel is, ott is látni, hogy szépen szeletelhetö lett: http://bettyhobbykonyha.blogspot.co.at/2013/08/gyumolcsos-sajttorta.html

sarai eva

Amint ígértem, megcsináltam. Nem csalódtam benne, fantasztikus az íze és az állaga is.Többször megfogom csinálni.Köszönöm a receptet.

Bettymami

Nagyon szívesen! Örülök, hogy Nektek is bevált...:)) Üdv. Betty

sasu13

Szia! Holnap szeretném elkészíteni ezt a tortát. Lehet hülye kérdés, de a kekszmorzsa alatt mit értesz? Darált háztartási kekszet vagy vmi gabona kekszet? Válaszodat el?re is köszönöm! :)

divica

Biztos, hogy csak 2 dkg a tortabevonó?

Bettymami

Lehet, hogy valamivel több, de éppen csak vékonyan szoktam becsíkozni a tetejét (mostanában még sokkal vékonyabban, mint a képen) Üdv. Betty

villers

szia! Jól sejtem, hogy ha egész éjjel a h?t?ben áll, az nem ront rajta, ugye? Nem fog összeesni? Köszi

Bettymami

Nem, nem ront rajta, s?t! Még jobban összeérnek az ízek, még jobban megszilárdul a krém és nem, nem esik össze! :) Üdv. Betty

villers

Köszönöm, megcsináltam, nagyon nagy sikere volt. Igaz én azért változtattam rajta, mert az alapba is raktam kis cukrot, mert zabkekszb?l csináltam, és nem volt túl édes, meg dióra cseréltem a mandulát. A tetejér?l is lehagytam a csokit/gyümölcsöt, viszont került rá húsvéti dísz. De többször meg fogom csinálni, mert nagyon finom :)

katoca21

Elkeszitettem, szulinapi torta lett, es mindenkinek nagyon izlett. En friss malnaval es meggyel diszitettem, meg persze a csokival a tetejen. Koszonet a receptert! :-)

dallam'75

Szia! 2 dl tejszín volt csak itthon, abból csináltam meg, hááát nekem nagyon folyósnak t?nik a krém, kíváncsi leszek hogy áll össze....az esetleg segít szted, ha a tálalás el?tt a fagyóba kicsit berakom, hogy legalább addig ne folyjon szét amíg felvágom, és kitálalom? Utána már nem baj ha szétesik :D

Bettymami

Szia, nekem ilyen problémám ezzel a recepttel még nem volt, pedig számtalanszor készítettem már az elmúlt években.... A tejszín nálam állati, és mindig jól "összefogja" a habfixáló...és a mascarpone is ha jól visszah?l, az is elég jól "megmerevedik"... De biztos, ami biztos alapon berakhatod fél órára a fagyóba a tálalás el?tt... Sok sikert! Üdv. Betty

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek