31 étel, amit októberben mindenképp készíts el

Hihetetlen, de eljött az október is, melengessük magunkat forró levesekkel, édesburgonyás étkekkel, szilvás, körtés, almás édességekkel, dobjunk rájuk diót, mandulát, és főzzünk melléjük jóféle forró csokit is. 31 szépséges recept következik a középső őszi hónapra.

  1. 1.

    A (majdnem) eredeti Újházi-tyúkhúsleves

  2. 2.

    Fahéjas almakarika

  3. 3.

    Az eredeti (és nagyon szaftos) pásztortarhonya

  4. 4.

    Eredeti somlói galuska

  5. 5.

    Legegyszerűbb vegán sütőtökkrémleves

  6. 6.

    Szilvalekváros bukta a Hawelkából

  7. 7.

    Brassói szűzpecsenye

  8. 8.

    Hagyományos zalai dödölle

  9. 9.

    Diós csigatorta

  10. 10.

    Édesburgonya baconnel és tejszínnel

  11. 11.

    Vaníliás-diós darálós keksz

  12. 12.

    Sült szőlő kecskesajtkrémes pirítóson

  13. 13.

    Zöldséges édesburgonya-püré

  14. 14.

    Ínycsiklandó és tartalmas borscs

  15. 15.

    Könnyű rakott kel

  16. 16.

    Diós morzsás szilvás gombóc

  17. 17.

    Vérfagyasztó red velvet muffinok ehető üvegszilánkokkal

  18. 18.

    Ízletes szárnyas pho

  19. 19.

    Toszkán bableves sütőtökkel és fodros kellel (Zuppa Frantoiana)

  20. 20.

    Krémes gombapaprikás galuskával

  21. 21.

    Churros forró csokival

  22. 22.

    Travesseiros, mandulás párna Sintrából

  23. 23.

    Sütőtökös Mac and Cheese zsályával

  24. 24.

    Birsalmasajt egyszerűen

  25. 25.

    Chili Con Carne egyszerűen

  26. 26.

    Körtés-almás cobbler

  27. 27.

    Kínai ropogós zellersaláta

  28. 28.

    Krémes fodroskel-pestós spagetti

  29. 29.

    Dutch baby palacsinta juharszirupos párolt körtével

  30. 30.

    Egyszerű burgonyafőzelék

  31. 31.

    Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

Trónfosztás: már nem az olasz a legnépszerűbb konyha a világon

Az olaszoknak köszönhetjük a pizzát és talán a legsokoldalúbb komfortkaját, a tésztát, ami egyszerre tud fényűző és filléres finomság is lenni. Most azonban úgy tűnik, trónfosztásra került sor, ugyanis egy friss felmérés szerint már nem az olasz a legnépszerűbb konyha a világon, hanem épp egy másik mediterrán nemzet gasztronómiája mozgatja meg az emberek ízlelőbimbóit.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...