r
Nosalty Logó

Tízperces eper-spárga saláta

Rosanics Petra
Tízperces eper-spárga saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

165
Kalória
6.4g
Fehérje
25.5g
Szénhidrát
5.9g
Zsír
225.3g
Víz
22.3g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
18.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 165 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1311 micro
Összesen 331 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

  1. A spárgaszárakat enyhén sós, lobogó vízben 1-2 percet blansírozzuk, majd kiszedjük, és jeges vízbe tesszük őket, hogy megőrizzék színük, és picit harsanósak maradjanak.
  2. A lehűlt spárgákat hosszában 2-3 centis darabokra vágjuk, az epret felkockázzuk. Egy nagyobb tálba tesszük őket.
  3. A mézből, a citrom lereszelt héjából és kifacsart levéből, valamint a fekete borsból öntetet keverünk, amint aztán az eper-spárga mixre öntünk. Az egészet alaposan összeforgatjuk.
  4. A salátát tányérokba szedjük, a tetejükre pedig rámorzsoljuk a feta sajtot. Egy kis frissen őrölt fekete bors is mehet rá, esetleg pár levél menta is, ha éppen van kéznél.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 3 p

A tavasz két legcsodásabb alapanyaga került most egy kirobbanóan friss és végtelenül egyszerű salátába, ami cakumpakk 10 perc alatt elkészül. Gyakorlatilag annyira egyszerű műveletről van szó, hogy szinte szégyen salátának hívni, ez azonban semmit nem von le az ízélményből. Ha még nem gondoltatok rá, hogy ez a két alapanyag milyen jól illik egymáshoz, akkor ideje kipróbálnotok! Nyugodtan tovább is dúsíthatjátok mindenféle földi jóval, de higgyétek el, így egyszerűen is mennyei! Magában vagy köretnek, ebédre, vacsira, délutáni snacknek egyaránt nagyszerű választás.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek