Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tízperces eper-spárga saláta

Tízperces eper-spárga saláta
Tízperces eper-spárga saláta
8 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavasz két legcsodásabb alapanyaga került most egy kirobbanóan friss és végtelenül egyszerű salátába, ami cakumpakk 10 perc alatt elkészül. Gyakorlatilag annyira egyszerű műveletről van szó, hogy szinte szégyen salátának hívni, ez azonban semmit nem von le az ízélményből.
Ha még nem gondoltatok rá, hogy ez a két alapanyag milyen jól illik egymáshoz, akkor ideje kipróbálnotok! Nyugodtan tovább is dúsíthatjátok mindenféle földi jóval, de higgyétek el, így egyszerűen is mennyei! Magában vagy köretnek, ebédre, vacsira, délutáni snacknek egyaránt nagyszerű választás.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgaszárakat enyhén sós, lobogó vízben 1-2 percet blansírozzuk, majd kiszedjük, és jeges vízbe tesszük őket, hogy megőrizzék színük, és picit harsanósak maradjanak.
  2. A lehűlt spárgákat hosszában 2-3 centis darabokra vágjuk, az epret felkockázzuk. Egy nagyobb tálba tesszük őket.
  3. A mézből, a citrom lereszelt héjából és kifacsart levéből, valamint a fekete borsból öntetet keverünk, amint aztán az eper-spárga mixre öntünk. Az egészet alaposan összeforgatjuk.
  4. A salátát tányérokba szedjük, a tetejükre pedig rámorzsoljuk a feta sajtot. Egy kis frissen őrölt fekete bors is mehet rá, esetleg pár levél menta is, ha éppen van kéznél.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 098
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
89 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

epersaláta spárgával, spárgasaláta eperrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

165
zöldspárga 25 dkg
eper 25 dkg
méz 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
fekete bors 0 ízlés szerint
feta sajt 5 dkg
0 ízlés szerint