Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokis sajttorta bodzával

Fehércsokis sajttorta bodzával
Fehércsokis sajttorta bodzával
115 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy csodálatosan krémes, nagyon selymes, fehércsokoládés sajttortát hoztunk nektek, egy kevés bodzával megspékelve. Próbáljátok ki Ti is! 

hozzávalók / 12 adag

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a sajtkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

alap

  1. A kekszet kisebb darabokra törjük, és a pirított mandulapehellyel együtt késes aprítóba tesszük. Megszórjuk egy csipet sóval, és morzsásra aprítjuk.
  2. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és összekeverjük, majd az egészet egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük.
  3. Egy pohár aljával egyenletesen, egy rétegben szétnyomkodjuk, és 175°C-os sütőben 10 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

sajtkrém

  1. A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk.
  2. A fehér csokoládét és a habtejszínt vízgőz felett összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a bodzaszörpöt.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a krémsajtot, a tojásokat és a tojássárgáját. Hozzáöntjük a csokoládés mixet, majd két adagban a szárazanyagokat. Teljesen simára keverjük.
  4. A tortaforma alját körben betekerjük alufóliával (hogy ha esetleg kifolyna egy kis krém, ne égjen le), és egy tepsire rakjuk. A megsütött alapra öntjük a krémsajtos keveréket, és 150°C-on nagyjából 70 percet sütjük.
  5. Amikor letelt a sütési idő, még ne vegyük ki a sütőből. Kapcsoljuk ki, és hagyjuk bent a tortát még 10 percet, majd további 10 percig úgy, hogy résnyire kinyitjuk az ajtaját. Ezután vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  6. Éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fogyasztás előtt egy negyed órával vegyük elő, hogy könnyebben lehessen vágni.
  • sütési hőfok: 150°C
  • költség: 4500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 23 220
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzás cheesecake

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

whoopi
whoopi Sun, 2018-06-17 16:05

Nagyon könnyű elkészíteni és isteni finom. A férjem így dicsérte: kávéházi minőség. Köszönöm a receptet és ajánlom mindenkinek!

587
digestive keksz 175 g
mandulapehely 75 g
1 csipet
vaj 120 g
finomliszt 10 dkg
porcukor 6 dkg
fehér csokoládé 25 dkg
habtejszín 2.5 dl
szörp 1.5 dl
krémsajt 60 dkg
tojás 3 db
tojássárgája 1 db