r
Nosalty Logó

Spárga és feta rétestakaróban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Spárga és feta rétestakaróban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

spárga-feta batyu

mentás vaj (elhagyható)

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

spárga-feta batyu

mentás vaj (elhagyható)

Összesen 3537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

spárga-feta batyu

mentás vaj (elhagyható)

Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1785 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    2379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    449 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1558 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    4715 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6959 micro
Összesen 3537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 152 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

spárga-feta batyu

mentás vaj (elhagyható)

Elkészítés

spárga-feta batyu

  1. A vajat megolvasztjuk és elkeverjük az olívaolajjal, valamint alaposan meg is sózzuk. Előkészítünk minden alapanyagot - egy réteslapból két spárgás tekercset tudunk készíteni.
  2. A réteslap felét (egyszerre eggyel dolgozunk) megkenjük a vajas keverékkel, majd ráhajtjuk a megkenetlen felét. Ezt megismételjük mégegyszer, méghozzá úgy, hogy a rövidebb oldalát hajtjuk félbe - így a végén egy hosszú csíkot fogunk kapni.
  3. Ha készítettünk mentás vajat (lásd lejjebb), akkor abból egy-egy kanálkával megkenjük a tésztacsík két végét. Ha nem használunk, akkor helyette kenjünk rá a vajas mixből. Reszeljünk rá egy kevés citromhéjat is.
  4. Egy-egy szál spárgát és egy-egy csík fetasajtot helyezünk keresztbe a tésztacsík mindkét végére, majd kétoldalról feltekerjük a tekercseket. Amikor középen összeér a két tekercs, késsel kettévágjuk a tésztát, így lesz egy réteslapból két tekercs.
  5. Amikor mindegyik spárgás tekercs készen van, egy sütőtálat kivajazunk, és egymás mellé belefektetjük a tekercseket (ha kell, használjunk két tálat). Kenjük le a tetejüket zsiradékkal és szórjuk meg szezám-mák keverékkel, valamint egy-egy csipet sópehellyel.
  6. 190 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára és törékenyen ropogósra sütjük, majd mézzel meglocsolva tálaljuk.

mentás vaj (elhagyható)

  1. Az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük, majd egynemű krémmé turmixoljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 1230
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárga és feta rétestakaróban
Rosanics Petra 322 recept

Nem tudunk betelni a spárgaszezonnal, a kis lurkók pedig ezúttal fetasajttal léptek frigyre, méghozzá egy-egy rétestakaró jótékony, ropogós belsejébe bugyolálva. Az ízeket a sok vaj mellett némi menta, szezámmag és kevés méz emeli még magasabb szintre, a végeredmény pedig ellenállhatatlanul réteges, aranybarnán roppanós, és nagyon tavaszízű: egy falat görög tengerpart minden harapás!

Hozzávalók

spárga-feta batyu

mentás vaj (elhagyható)

Címlapról ajánljuk

További cikkek