r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás rácsos pite

Nosalty vegán
Epres-rebarbarás rácsos pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

290
Kalória
4.1g
Fehérje
39.1g
Szénhidrát
13.3g
Zsír
104.4g
Víz
-
Koleszterin
3g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 2310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 154 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    835.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1047 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 2310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, a citromhéjat és a cukrot egy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vagy lereszelt hideg margarint, és morzsásra keverjük az ujjbegyeinkkel.
  2. Hozzáöntjük a zabtejet, és az egészet gyors, határozott mozdulatokkal közepesen kemény tésztává gyúrjuk. A tésztagolyót fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
  3. A hűtési idő leteltével a tésztát kétfelé osztjuk kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobbik darabot két fóliaréteg közt kör alakúra nyújtjuk. Egy piteformát kivajazunk, és ügyesen beleillesztgetjük a tésztakorongot.
  4. A pitealapot 200 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  5. A maradék egyharmad tésztát az előző módszerrel kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk a pite tetejének díszítéséhez.

töltelék

  1. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Ehhez először a rebarbarát meghámozzuk, az epret csumázzuk, majd tetszés szerinti mértékben felaprítjuk őket.
  2. Megszórjuk ízlés szerint cukorral (a receptben írt 6-8 teáskanál egyáltalán nem sok, de mi imádjuk savanykásan), illetve hozzáreszeljük a gyömbért. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük fél órát pihenni.
  3. A pihenés alatt a gyümölcsünk engedett némi levet, ezt amennyire lehet, leöntjük róla, és félretesszük - később lesz még szerepe. A lecsepegtetett gyümölcsöket megszórjuk két kanál keményítővel, és alaposan elkeverjük, hogy a keményítő egyenletesen fedje a gyümölcsdarabkákat.
  4. A tölteléket az elősütött pitetésztába töltjük és egyenletesen elegyengetjük benne. Az előkészített tésztacsíkokkal berácsozzuk a pite tetejét, majd a felfogott eperlével bekenjük a tetejét, így szép mázat fog kapni.
  5. 200 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk picit hűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 23

A rebarbara és az eper a piték Stan és Pan-ja: biztos működnének külön is, de minek szétválasztani őket, olyan jó amikor az édes eperíz mellett megbújik a rebarbara visszafogott savanyúsága! Mint a legtöbb édességet, ezt is tökéletesen el lehet készíteni különféle alternatív verziókban, így ez a mostani rácsos tetejű gyönyörűség történetesen teljesen vegán is. Hát kell ennél több?

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.

Házi levendulaszörp

A levendulaszüret hamarosan véget ér, szóval még pont időben vagyunk, hogy elkészítsük a nyár legjobb italát! Mutatom a legfinomabb levendulaszörp receptjét! Ha bővebben olvasnál ...