r
Nosalty Logó

Kínai ropogós zellersaláta

Dávid
Kínai ropogós zellersaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

110
Kalória
2.8g
Fehérje
6.9g
Szénhidrát
8.7g
Zsír
99.5g
Víz
-
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2916 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    398 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2142 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 443 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A zellert 1 centis csíkokra feldaraboljuk, majd forrásban lévő, sós vízbe tesszük két percre. Ezután leszűrjük, és hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. Így marad igazán ropogós!
  2. Közben elkészítjük hozzá az öntetet. Ehhez a rizsecetet (ha nincs rizsecetünk, akkor fehérborecet is megteszi), a szezámolajat, a szójaszószt és a cukrot addig kavarjuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne.
  3. Hozzáadjuk a chilit, majd alaposan összeforgatjuk a zellerrel.
  4. Jót tesz neki, ha néhány órát, vagy egy éjszakát állni hagyjuk, hogy magába szívja az ízeket.
  5. Tálalás előtt a szezámmagot egy száraz serpenyőben átpirítjuk, és megszórjuk vele, valamint aprított korianderrel a zellersalátát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 p
  • Főzés ideje: 2 p

Nálam mindig az van a zellerszárral, hogy megveszem, mert valamibe kell, viszont csak egy-két szárat használok belőle, a többi pedig megmaradt, és nem tudom, mit kezdjek vele. Most már viszont nem kérdés, hogy tökéletes helye van ebben a salátában!

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek