Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai ropogós zellersaláta

Kínai ropogós zellersaláta
Kínai ropogós zellersaláta
14 perc / előkészület: 12 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam mindig az van a zellerszárral, hogy megveszem, mert valamibe kell, viszont csak egy-két szárat használok belőle, a többi pedig megmaradt, és nem tudom, mit kezdjek vele. Most már viszont nem kérdés, hogy tökéletes helye van ebben a salátában!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert 1 centis csíkokra feldaraboljuk, majd forrásban lévő, sós vízbe tesszük két percre. Ezután leszűrjük, és hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. Így marad igazán ropogós!
  2. Közben elkészítjük hozzá az öntetet. Ehhez a rizsecetet (ha nincs rizsecetünk, akkor fehérborecet is megteszi), a szezámolajat, a szójaszószt és a cukrot addig kavarjuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne.
  3. Hozzáadjuk a chilit, majd alaposan összeforgatjuk a zellerrel.
  4. Jót tesz neki, ha néhány órát, vagy egy éjszakát állni hagyjuk, hogy magába szívja az ízeket.
  5. Tálalás előtt a szezámmagot egy száraz serpenyőben átpirítjuk, és megszórjuk vele, valamint aprított korianderrel a zellersalátát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

saláta halványító zellerből

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

112
halványító zeller 1 csomag
rizsecet 2 ek
szezámolaj 2 ek
szójaszósz 3 ek
chili 0 ízlés szerint
cukor 1.5 teáskanál
koriander 1 csokor
szezámmag 4 ek