r
Nosalty Logó

Szilvalekváros bukta a Hawelkából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Szilvalekváros bukta a Hawelkából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A buktához

Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A buktához

Összesen 5935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A buktához

Összesen 326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    237.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2684 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.1 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 5935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A buktához

Elkészítés

A buktához

  1. Az élesztőt a robotgép táljába morzsoljuk, cukorral és kevés liszttel krémesre keverjük, majd hozzá adagoljuk a tojást és a lisztet, de nem az egészet.
  2. Robotgépbe tesszük a tálat, hozzáadjuk a puha vajat és kidolgozzuk vele, ha kell akkor még lisztet adunk hozzá, én az utolsó 50g-ot csak a legvégén szórtam rá, hogy szépen kimozduljon a tészta a tálból. Nagyon pihe-puha, de gyúrható tésztát kapunk. Közben a sütőt előmelegítjük 50 fokra.
  3. A tésztát lisztezett felületen negyedeljük, a részeket hurkába gyúrjuk és 8-8 részbe vágjuk. Ezeket a munkafelületen egymástól távolabb helyezzük, majd tenyerünk alsó részével szétnyomjuk.
  4. Az így kapott darabkák tetejére egy-egy teáskanálnyi sűrű, lehetőleg 100%-os szilvalekvárt teszünk, és a tésztát 4 oldalról behajtva gombócokat gyúrunk belőle.
  5. Ezeket a gömböket olvasztott vajba mártjuk, majd egy más mellé tesszük egy magasabb szélű sütőformában.
  6. A gombócokat először 50 fokon 15 percig kelesztjük a sütőben, majd 180 fokra kapcsolva további 20 percig sütjük őket, míg a tetejük szép aranybarna nem lesz.
  7. A sütőből kivéve az összesült gombócokat egy adagban kiborítjuk fejjel lefelé egy tálba vagy egy deszkára, és porcukorral bőven megszórjuk, ezután habos kávéval egyből tálalhatjuk is, mivel még langyosan a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 8938
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 10.

Receptkategóriák

Bécs egyik legrégebbi, de minden bizonnyal legautentikusabb kávézója a Hawelka. Már régen nem jártam arra, de a két szuper sütijüket nem lehet elfeledni. Minap, amikor említésre került buktájuk, rögtön megkerestem a receptjét, és most meg is osztom veletek. Günter, gondolom a mai tulaj mutatja meg videóban, hogyan készül a bukteln, a mértékegységeket én lőttem be, mert ugye az eredeti leírás titok.

Hozzávalók

A buktához

Címlapról ajánljuk

További cikkek