Nosalty Logó

Házi kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 391 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 3899 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 245 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 391 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6270.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1772 mg
  • Nátrium
    2293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    895 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 3899 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 245 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. 2 dl vízben elkeverünk egy kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, 10-15 perc alatt.
  3. Egy nagy tálba öntjük az összetört, megfőtt krumplit, a lisztet, az élesztős vizet, az olajat és a sót. Tésztává gyúrjuk, és lefedve 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a szeletekre vágott lila hagymát, sajtot és végül a bacont.
  5. 200 fokon 25-30 percig sütjük, és négyzetekre vágva fogyasztjuk!

A feltétekhez

  1. Egy kis tálba öntjük a tejfölt, belereszeljük a fokhagymát, sóval-borssal ízesítjük, majd jól összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 176
  • 7 napos nézettség: 1014
  • Össznézettség: 490801
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kenyérlángos, langalló, töki pompos, mindenki máshogy hívja, de lényeg ugyanaz! A puha, levegős tészta és a feltétek. Jelen esetben fokhagymás tejföl, lila hagyma, rengeteg sajt és bacon!

Hozzászólások

Athénééé

Sziasztok! Talán el?ször írok ide. Zavart, hogy nincsenek még vélemények a receptr?l, gondoltam, hátha segítek vele valakinek :) A recept úgy tökéletes, ahogy van! Annyival egészíteném ki, hogy érdemes megvárni, míg teljesen kih?l a krumpli és csak utána összedolgozni a többi hozzávalóval. Amellett én a feltétnél dupláztam a tejfölt és a kockázott bacon-mennyiséget is, viszont én kicsit el?sütöttem a bacont, mert olyan vizes volt, nem akartam, hogy eláztassa a tésztát. Persze, ez a feltét-dolog amúgy is ízlés dolga :) Gyönyör?en megkelt a tészta, még a süt?ben is feljebb jött utána és egyszer?en isteni finom lett a végeredmény! Nagyon-nagyon jó recept, köszönöm! :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek