Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi kenyérlángos

Házi kenyérlángos
Házi kenyérlángos
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kenyérlángos, langalló, töki pompos, mindenki máshogy hívja, de lényeg ugyanaz!
A puha, levegős tészta és a feltétek.
Jelen esetben fokhagymás tejföl, lila hagyma, rengeteg sajt és bacon! <3

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A feltétekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. 2 dl vízben elkeverünk egy kevés cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, 10-15 perc alatt.
  3. Egy nagy tálba öntjük az összetört, megfőtt krumplit, a lisztet, az élesztős vizet, az olajat és a sót. Tésztává gyúrjuk, és lefedve 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a szeletekre vágott lila hagymát, sajtot és végül a bacont.
  5. 200 fokon 25-30 percig sütjük, és négyzetekre vágva fogyasztjuk!

A feltétekhez

  1. Egy kis tálba öntjük a tejfölt, belereszeljük a fokhagymát, sóval-borssal ízesítjük, majd jól összekeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 257
össznézettség: 395 810
elküldve: 17
receptkönyvben: 657
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1174 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

langalló, töki pompos

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Athénééé
Athénééé Sat, 2020-02-01 15:17

Sziasztok! Talán először írok ide. Zavart, hogy nincsenek még vélemények a receptről, gondoltam, hátha segítek vele valakinek :) A recept úgy tökéletes, ahogy van! Annyival egészíteném ki, hogy érdemes megvárni, míg teljesen kihűl a krumpli és csak utána összedolgozni a többi hozzávalóval. Amellett én a feltétnél dupláztam a tejfölt és a kockázott bacon-mennyiséget is, viszont én kicsit elősütöttem a bacont, mert olyan vizes volt, nem akartam, hogy eláztassa a tésztát. Persze, ez a feltét-dolog amúgy is ízlés dolga :) Gyönyörűen megkelt a tészta, még a sütőben is feljebb jött utána és egyszerűen isteni finom lett a végeredmény! Nagyon-nagyon jó recept, köszönöm! :)

394
0 ízlés szerint
burgonya 1 db
víz 2 dl
cukor 1 ek
friss élesztő 20 g
kenyérliszt BL80 50 dkg
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
tejföl 200 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lila hagyma 2 db
sajt 20 dkg
bacon 15 dkg