r
Nosalty Logó

Két perces hollandi mártás

Gerzsenyi Flóra
Két perces hollandi mártás
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

330
Kalória
9g
Fehérje
4.5g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
99.9g
Víz
235.8g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    99.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2358.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    399.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1128 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3143 micro
Összesen 1321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. A vajat egy kis, nyeles lábosban felolvasztjuk, és addig melegítjük, míg kissé habos nem lesz. Eközben a tojássárgákat a sóval és a citromlével együtt a turmixgépbe tesszük.
  2. Óvatosán elindítjuk a turmixgépet, és hagyjuk, hogy a tojásokat elkeverje a gép, majd a kis beöntőlyukon, folyamatos működés mellett, vékony sugárban hozzáadagoljuk a meleg vajat. Amikor a vajat felvette, sűrű, csodásan selymes állagú mártást kapunk, ami azonnal fogyasztható.
  3. Friss, blansírozott zöld spárgával és reszelt parmezánnal tálaljuk. Kevés frissen őrölt borssal is meghinthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 1 p
  • Főzés ideje: 1 p

A hollandi mártást leginkább gőz fölött készítik, mi viszont most egy sokkal egyszerűbb módját választottuk, és mindössze egy turmixgépre lesz szükségünk. A vajat megolvasztjuk, és a turmixgépben előzőleg elkevert tojássárgájás, citromleves, sós keverékhez óvatosan hozzácsorgatjuk. A meleg vaj azonnal hőkezeli a tojásokat, a citromlé kellően sűrű állagúra húzza össze, a só pedig kiegyensúlyozza az ízeket. Így hát azonnal, körülbelül kettő perc alatt elkészül ez a csodás, selymes és gazdag mártás. Ha eddig azt gondoltátok, hogy a hollandi mártás igazi mumus, akkor épp itt az ideje kipróbálnotok ezt a receptet, hogy megtörjön ez a tévhit!

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek