r
Nosalty Logó

Krémes gombapaprikás galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Krémes gombapaprikás galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 453 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 2713 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapaprikáshoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 88 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 453 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5746.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    2652 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2384.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    816 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    762 micro
  • β-karotin
    5894 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    4530 micro
Összesen 2713 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    595 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A gombapaprikáshoz

  1. A zöldségeket, majd a gombát is megmossuk, ahol kell a földet lekaparjuk róla, én nem szoktam, mert a felső rétegében nagyszerű ízek lapulnak, de aki szeretné, megpucolhatja. A gombafejeket felezzük és tönkkel együtt szeleteljük.
  2. Nagy serpenyőben egy adagban, kisebben két részletben, lepirítjuk. Közben vizet enged, de ez gyorsan elfő. Ha kész, félretesszük.
  3. Most az aprított hagymát tesszük egy kevés olajon a serpenyőbe, amit a világért se mossuk ki előtte! Egy kis sóval üvegesere pirítjuk, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a köményt, elkeverjük vele, ha túl száraz lenne, önthetünk még egy csepp olajat alá, ez oldja ki az ízeket az őrleményből.
  4. Először az apró kockákba vágott paprikát, majd kis párolás után a paradicsomot dobjuk a serpenyőbe. Ha vastag héjú a paradicsom, ezt le is húzhatjuk.
  5. Ekkor szórjuk hozzá a borsot, és magas edénybe öntve kis főzővízzel, és két kanál tejföllel krémesre turmixoljuk. Ha kell szűrőn át lehet passzírozni, de ha elég krémszerű, akkor nem szükséges.
  6. A gombákat visszaöntjük a serpenyőbe, kevés főzővízzel felmelegítjük, hozzáöntjük a szószt, és besűrítjük vele.

A nokedlihez

  1. Közben felteszünk egy nagy lábasba vizet forralni, jól megsózzuk.
  2. Egy tálban a lisztet tojásokkal, sóval és kevés vízzel sűrű tésztává keverjük, nem kell túlkeverni.
  3. Szaggatóval, forrásban lévő vízben (ebből hagyunk a szószhoz) több adagban 3-4 perc alatt kifőzzük a nokedlit, amit pici olajjal locsolunk, hogy ne ragadjon.

A tálaláshoz

  1. Tálaláskor egy adag nokedli mellé egy porció gombapaprikást teszünk, tejföllel, és aprított petrezselyemmel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 18202
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Biztos ettetek már finom gombapörköltet, de ez még annál is jobb lesz, ígérem, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A gombapaprikáshoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!