r
Nosalty Logó

Lasagne alla napoletana

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Lasagne alla napoletana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Összesen 1492 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Összesen 8947 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Összesen 163 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5131.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    2632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 1492 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    528.3 g

Zsír

  • Összesen
    479.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30789.3 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    877 mg
  • Kálcium
    5469 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1085 mg
  • Foszfor
    7416 mg
  • Nátrium
    15794 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3397 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    1022 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1687 micro
  • Kolin:
    2252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6534 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    208425 micro
  • Lut-zea
    4718 micro
Összesen 8947 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3784 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 163 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Elkészítés

Nápolyi ragu

  1. Az apró kockákra vágott pancettát pirítsuk le olívaolajon, majd pároljuk üvegesre benne a finomra vágott hagymát.
  2. A sertésoldalast daraboljuk fel, ezután adjuk hozzá, sózzuk, borsozzuk meg, végül pirítsuk körbe, hogy a pörzsanyagok még több ízt adhassanak hozzá. Ezután préseljük bele a fokhagymát, futtassuk át, végül öntsük fel vörösborral.
  3. Redukáljuk vissza a vörösbort, ezután adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, kevés sót és ízlés szerint kakukkfüvet. Adhatunk hozzá még friss bazsalikomot és oregánót is.
  4. Gyöngyözve főzzük legalább 5 órán keresztül. Ez alatt a hús is teljesen meg fog puhulni, és a szósz is eléri a kívánt ízvilágot. Pótoljuk a folyadékot, ha nagyon elfőne a leve.
  5. Szedjük ki a húst, amikor megfőttek, amit külön salátával is lehet tálalni, de vissza is lehet tenni a rétegek közé.

Húsgolyók

  1. Tegyük egy tálba a darálthúst, sózzuk, borsozzuk meg. Adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, a lereszelt pecorino sajtot, üssük bele a tojást. A szikkadt zsemlét áztassuk be vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan, végül adjuk azt is hozzá.
  2. Gyúrjuk össze egyneművé, majd gombócozzuk ki őket. Törekedjünk kisebb, nagyjából dió méretre.
  3. Süssük ki a húsgolyókat forró napraforgó olajban, és csepegtessük le őket.

Lasagne összeállítása

  1. Ez a mennyiség két tepsi lasagne elkészítéséhez elegendő.
  2. Kenjük ki egy kevés szósszal a tepsi alját, majd tegyük rá az első réteg lasagna lapokat.
  3. Helyezzük rá a húsgolyókat egészben vagy akár széttépkedve kisebb darabokban. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, tegyük rá a felvágott tojást, és kanalazzunk rá a ricottát. Olasz kolbászt és szalámit is tehetünk hozzá. Végül locsoljuk meg szósszal és fedjük le lasagna lapokkal. Ismételjük meg 2x-3x a rétegezést.
  4. Lasagna lapokkal fejezzük be a rétegezést, amit locsoljunk meg alaposan szósszal, szórjuk meg bőségesen parmezánnal és ricottával.
  5. Fedjük le alufóliával és tegyük sütőbe egy órára, majd fólia nélkül süssük tovább 20-30 percet.
  6. Pihentessük pár percet, mielőtt felvágnánk, és felszolgálnánk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3537
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban elkészítettük a világon legjobban elterjedt lasagne-fajtát, Észak-Olaszország Emilia-Romagna tartományának büszkeségét, a bolognai lasagnét. Ha azonban délre haladunk a térképen, megismerhetünk egy kevésbé híres, de annál ízletesebb és töményebb változatot, Campania régiójának sajátos, húsban gazdag gyöngyszemét: a nápolyi lasagnét.

Hozzávalók

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.