adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A gnocchihoz
-
500 g gnocchi
-
500 g zöldspárga
-
1 db vöröshagyma
-
3 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g parmezán sajt
510
Kalória
20g
Fehérje
65.7g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
145.8g
Víz
22.7g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gnocchihoz
-
167g gnocchi263 kcal
-
167g zöldspárga23 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
2g mascarpone7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
Összesen
510
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gnocchihoz
-
500g gnocchi790 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
5g mascarpone20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
1528
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gnocchihoz
-
40.6g gnocchi64 kcal
-
40.6g zöldspárga6 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.4g mascarpone2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.1g parmezán sajt32 kcal
Összesen
125
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2250.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 435 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 1462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 145.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 546 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 830 micro
Összesen
510
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6751 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 909 mg
-
Nátrium 4387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 197.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 437.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1639 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2490 micro
Összesen
1528
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
125
kcal
Elkészítés
A gnocchihoz
- A spárgát alaposan megmossuk, a végeit letörjük. A spárgavégeket feltesszük 400 milliliter vízzel főni, majd 20-25 percig hagyjuk gyöngyözni, míg zöld, illatos alaplevet nem kapunk.
- Az olajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk. A spárgák fejét levágjuk és félretesszük. A szárakat felkarikázzuk és a hagymás alaphoz adjuk: 3-5 percig pároljuk, majd felöntjük kevés spárgás alaplével. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és hagyjuk pár percet főni.
- Az edény tartalmát teljesen simára turmixoljuk a mascarponéval. Ha kell, további spárgás alaplével hígítjuk és fűszerezzük.
- A spárgafejeket egy evőkanál olajon, 3-4 perc alatt megpirítjuk. A gnocchit bő, sós vízben készre főzzük.
- A kifőtt gnocchit elkeverjük a spárgás szósszal, majd hozzáadjuk a párolt spárgafejeket is. Ha kell, némi tésztafőzővízzel lazíthatjuk a mártás állagát. A tésztát azon melegében, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 25 p
Aki egy igazán tavaszias tésztára vágyik, készítse el az alábbi spárgás gnocchit: magával ragadó, lehengerlően krémes szósz és karakteres, párolt spárgafejek gazdagítják a puha burgonyagombócokból álló ételt a tálban. Gyors és egyszerű: kész főnyeremény!