r
Nosalty Logó

Spárgakrémes gnocchi

Lakos Benedek
Spárgakrémes gnocchi reszelt parmezánnal és párolt spárgafejekkel tálalva
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gnocchihoz

510
Kalória
20g
Fehérje
65.7g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
145.8g
Víz
22.7g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    1462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6751 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    4387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    437.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2490 micro
Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A spárgát alaposan megmossuk, a végeit letörjük. A spárgavégeket feltesszük 400 milliliter vízzel főni, majd 20-25 percig hagyjuk gyöngyözni, míg zöld, illatos alaplevet nem kapunk.
  2. Az olajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk. A spárgák fejét levágjuk és félretesszük. A szárakat felkarikázzuk és a hagymás alaphoz adjuk: 3-5 percig pároljuk, majd felöntjük kevés spárgás alaplével. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és hagyjuk pár percet főni.
  3. Az edény tartalmát teljesen simára turmixoljuk a mascarponéval. Ha kell, további spárgás alaplével hígítjuk és fűszerezzük.
  4. A spárgafejeket egy evőkanál olajon, 3-4 perc alatt megpirítjuk. A gnocchit bő, sós vízben készre főzzük.
  5. A kifőtt gnocchit elkeverjük a spárgás szósszal, majd hozzáadjuk a párolt spárgafejeket is. Ha kell, némi tésztafőzővízzel lazíthatjuk a mártás állagát. A tésztát azon melegében, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Aki egy igazán tavaszias tésztára vágyik, készítse el az alábbi spárgás gnocchit: magával ragadó, lehengerlően krémes szósz és karakteres, párolt spárgafejek gazdagítják a puha burgonyagombócokból álló ételt a tálban. Gyors és egyszerű: kész főnyeremény!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...