r
Nosalty Logó

Spárgakrémes gnocchi

Lakos Benedek
Spárgakrémes gnocchi reszelt parmezánnal és párolt spárgafejekkel tálalva
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gnocchihoz

510
Kalória
20g
Fehérje
65.7g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
145.8g
Víz
22.7g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    1462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6751 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    4387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    437.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2490 micro
Összesen 1528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A spárgát alaposan megmossuk, a végeit letörjük. A spárgavégeket feltesszük 400 milliliter vízzel főni, majd 20-25 percig hagyjuk gyöngyözni, míg zöld, illatos alaplevet nem kapunk.
  2. Az olajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk. A spárgák fejét levágjuk és félretesszük. A szárakat felkarikázzuk és a hagymás alaphoz adjuk: 3-5 percig pároljuk, majd felöntjük kevés spárgás alaplével. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és hagyjuk pár percet főni.
  3. Az edény tartalmát teljesen simára turmixoljuk a mascarponéval. Ha kell, további spárgás alaplével hígítjuk és fűszerezzük.
  4. A spárgafejeket egy evőkanál olajon, 3-4 perc alatt megpirítjuk. A gnocchit bő, sós vízben készre főzzük.
  5. A kifőtt gnocchit elkeverjük a spárgás szósszal, majd hozzáadjuk a párolt spárgafejeket is. Ha kell, némi tésztafőzővízzel lazíthatjuk a mártás állagát. A tésztát azon melegében, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Aki egy igazán tavaszias tésztára vágyik, készítse el az alábbi spárgás gnocchit: magával ragadó, lehengerlően krémes szósz és karakteres, párolt spárgafejek gazdagítják a puha burgonyagombócokból álló ételt a tálban. Gyors és egyszerű: kész főnyeremény!

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek