r
Nosalty Logó

Sajtos rakott kelkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 937 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3747 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 937 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.5 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7656.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    2043 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2906 mg
  • Nátrium
    1896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2171.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    563 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1214 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4942 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 3747 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, majd négyfelé vágjuk. A torzsáját kivágjuk, majd lobogó sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a hagymát, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
  3. A tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, kevés vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre.
  4. Jöhet a hagymás alapra a darált sertés- és marhahús, majd a fűszerek sorban: só, bors, majoranna, petrezselyem. Elkeverjük és puhára főzzük.
  5. Közben a bögre rizst is puhára főzzük, majd belekeverjük a húsos alapba, és további néhány percig főzzük.
  6. A félig puha káposztalevelekkel megágyazunk a tepsibe, majd rászórjuk a húsos-rizses keveréket.
  7. A tejfölt elkeverjük egy tojással, majd a keverék felét rákenjük a húsos-rizses rétegre. Jöhet egy újabb réteg káposztalevél, majd egy újabb tejfölös réteg, végül vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  8. 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Plusz tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 25592
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Viszonylag egyszerű, kiadós étel, amiből biztosan mindenki repetázni fog! ;) Igen, ez egy nagyon sajtos, rakott kelkáposzta recept! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek