r
Nosalty Logó

Ízletes szárnyas pho

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Ízletes szárnyas pho
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

levesfőzés

tálalás

Összesen 917 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

levesfőzés

tálalás

Összesen 5499 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

levesfőzés

tálalás

Összesen 185 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 917 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.2 g

Zsír

  • Összesen
    388.4 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9872.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2528 mg
  • Nátrium
    6077 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2227 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1963 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2665 micro
Összesen 5499 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

levesfőzés

tálalás

Elkészítés

levesfőzés

  1. A csirkeaprólékot (nálam mind szárny volt, de láb és csont is mehet bele, úgy még tutibb) egy nagy fazékba rakjuk, és felengedjük hideg vízzel, legalább 3-4 literrel. Feltesszük főni.
  2. Amikor már erősebben gyöngyözni kezd a víz, takarékra (tényleg a legalacsonyabb fokozatra!) vesszük a lángot, és így főzzük 12-24 órát.
  3. Mikor már igazán húsleves illatú, kiszedjük a csirkemaradványokat (igen, NAGYON szét fog főni minden), és átszűrjük a házi csirkealapelvünket.
  4. Egy serpenyőben aztán lepirítjuk a kacsacombokat, a bőrös felükkel kezdve. Nekem most combom volt itthon, de mellel is működni fog! A jól lepirított combokat eztán áttesszük az alaplébe, és kicsit feljebb vesszük a lángot.
  5. A hagyományos pho hű védelmezői most forduljanak el: a félbevágott hagymát és gyömbért, a fokhagymákat, az újhagymát, a chilit és a fűszereket a kacsacombok után hátramaradt zsírba tesszük és jól odakapatjuk. Persze szárazon is lepiríthatjuk, de szerintem a zsíron való pirítás még intenzívebb ízeket szabadít fel.
  6. Amikor már alaposan megperzselődtek, a combok után küldjük az alaplébe. A zsírt próbáljuk meg minél jobban becsepegtetni róluk, hogy ne legyen nagyon olajos a leves.
  7. Közel forralásig melegítjük a levest, majd ekkor hozzáadjuk a sót, a nádcukrot és halszószt. Kóstolgassuk, mert mindenkinek más mennyiségben és arányban fűszerezve ízlik.
  8. Mérsékeljük a lángot, és így főzzük további 2-3 órát. Szükség szerint pótolhatjuk az elfőtt víz egy részét, de túl sokat nem érdemes, mert úgy veszít az ízéből a lé.
  9. A kész levesből kiszedjük a húst és a zöldségeket-fűszereket, majd hagyjuk 1 órát ülepedni és hűlni a levest. Amikor ez letelt, finom szövésű szűrőn átszűrjük a levet, és szükség eseten utána fűszerezzük.

tálalás

  1. Amíg pihen a leves, a rizstésztát megfőzzük (én csak forró vízzel szoktam leönteni és lefedem negyed órára), a kacsacombokról leszedjük a húst, és előkészítjük a zöldfűszereket. Újhagymazöld, koriander, thai bazsalikom és menta mind mehet bele, ha tudunk szerezni.
  2. Végül tálalunk: a tányérokba egy-egy adag rizstésztát és húst szedünk, rámerjük a levest, majd ízlés szerint megszórjuk a zöldekkel, a vékonyra szelt hagymával, babcsírával, szezámmaggal vagy amivel szeretjük.
  3. Befejezésképpen meglocsoljuk egy kevés limelével, majd az utolsó cseppig bekanalazzuk.
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 8907
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes szárnyas pho
Rosanics Petra 305 recept

Sokak számára elképzelhetetlen a nem marhából, de legalábbis jó adag disznóból készített pho, én se ettem túl sok emlékezetest. De ennek most vége, mert ez a csirke-kacsa pho ténylegesen a legjobb dolog, amit szárnyasokból ki lehet hozni ebben a műfajban. Ízletes, tartalmas, fűszeres, nulla ízfokozóval. Picit időigényes, de egyáltalán nem bonyolult, a művelet 90%-ában magában is elvan a leves, a végeredmény pedig tényleg megér egy misét!

Hozzávalók

levesfőzés

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek