r
Nosalty Logó

Ízletes szárnyas pho

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Ízletes szárnyas pho
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

levesfőzés

tálalás

Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

levesfőzés

tálalás

Összesen 5499 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír

levesfőzés

tálalás

Összesen 185 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1645.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.2 g

Zsír

  • Összesen
    388.4 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9872.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2528 mg
  • Nátrium
    6077 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2227 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1963 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2665 micro
Összesen 5499 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

levesfőzés

tálalás

Elkészítés

levesfőzés

  1. A csirkeaprólékot (nálam mind szárny volt, de láb és csont is mehet bele, úgy még tutibb) egy nagy fazékba rakjuk, és felengedjük hideg vízzel, legalább 3-4 literrel. Feltesszük főni.
  2. Amikor már erősebben gyöngyözni kezd a víz, takarékra (tényleg a legalacsonyabb fokozatra!) vesszük a lángot, és így főzzük 12-24 órát.
  3. Mikor már igazán húsleves illatú, kiszedjük a csirkemaradványokat (igen, NAGYON szét fog főni minden), és átszűrjük a házi csirkealapelvünket.
  4. Egy serpenyőben aztán lepirítjuk a kacsacombokat, a bőrös felükkel kezdve. Nekem most combom volt itthon, de mellel is működni fog! A jól lepirított combokat eztán áttesszük az alaplébe, és kicsit feljebb vesszük a lángot.
  5. A hagyományos pho hű védelmezői most forduljanak el: a félbevágott hagymát és gyömbért, a fokhagymákat, az újhagymát, a chilit és a fűszereket a kacsacombok után hátramaradt zsírba tesszük és jól odakapatjuk. Persze szárazon is lepiríthatjuk, de szerintem a zsíron való pirítás még intenzívebb ízeket szabadít fel.
  6. Amikor már alaposan megperzselődtek, a combok után küldjük az alaplébe. A zsírt próbáljuk meg minél jobban becsepegtetni róluk, hogy ne legyen nagyon olajos a leves.
  7. Közel forralásig melegítjük a levest, majd ekkor hozzáadjuk a sót, a nádcukrot és halszószt. Kóstolgassuk, mert mindenkinek más mennyiségben és arányban fűszerezve ízlik.
  8. Mérsékeljük a lángot, és így főzzük további 2-3 órát. Szükség szerint pótolhatjuk az elfőtt víz egy részét, de túl sokat nem érdemes, mert úgy veszít az ízéből a lé.
  9. A kész levesből kiszedjük a húst és a zöldségeket-fűszereket, majd hagyjuk 1 órát ülepedni és hűlni a levest. Amikor ez letelt, finom szövésű szűrőn átszűrjük a levet, és szükség eseten utána fűszerezzük.

tálalás

  1. Amíg pihen a leves, a rizstésztát megfőzzük (én csak forró vízzel szoktam leönteni és lefedem negyed órára), a kacsacombokról leszedjük a húst, és előkészítjük a zöldfűszereket. Újhagymazöld, koriander, thai bazsalikom és menta mind mehet bele, ha tudunk szerezni.
  2. Végül tálalunk: a tányérokba egy-egy adag rizstésztát és húst szedünk, rámerjük a levest, majd ízlés szerint megszórjuk a zöldekkel, a vékonyra szelt hagymával, babcsírával, szezámmaggal vagy amivel szeretjük.
  3. Befejezésképpen meglocsoljuk egy kevés limelével, majd az utolsó cseppig bekanalazzuk.
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 10489
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízletes szárnyas pho
Rosanics Petra 349 recept

Sokak számára elképzelhetetlen a nem marhából, de legalábbis jó adag disznóból készített pho, én se ettem túl sok emlékezetest. De ennek most vége, mert ez a csirke-kacsa pho ténylegesen a legjobb dolog, amit szárnyasokból ki lehet hozni ebben a műfajban. Ízletes, tartalmas, fűszeres, nulla ízfokozóval. Picit időigényes, de egyáltalán nem bonyolult, a művelet 90%-ában magában is elvan a leves, a végeredmény pedig tényleg megér egy misét!

Hozzávalók

levesfőzés

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!