r
Nosalty Logó

Sütőben sült töltött paprika

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Sütőben sült töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

húsgombóc

paradicsomszósz

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

húsgombóc

paradicsomszósz

Összesen 2117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

húsgombóc

paradicsomszósz

Összesen 78 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    18527 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7736.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    5216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1832 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    3298 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    111160 micro
  • Lut-zea
    2313 micro
Összesen 2117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4079 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

húsgombóc

paradicsomszósz

Elkészítés

húsgombóc

  1. A paprikák tetejét levágjuk, kicsumázzuk, és amennyire tudjuk, kiszedjük a belső "inakat" is. Félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. Egy tálba tesszük a darált húst, a félig főtt rizst (ehhez elég a rizst a tömegével megegyező mennyiségű vízzel megfőzni), a reszelt és párolt hagymát, a tojást, az aprított petrezselymet, a majorannát és a paprikakrémet. Alaposan sózzuk-borsozzuk, majd jól összedolgozzuk az egészet.
  3. A kész masszával megtöltjük a paprikákat. Tegyünk bele bőven, de ne pakoljuk teljesen dugig, nehogy szétrepessze a töltelék a paprikát. Ha marad a masszából (általában szokott), abból formázzunk gombócokat, ezeket is megsütjük majd a paprikába töltöttel együtt. (Azért is jó külön is főzni húsgolyót, mert ha valaki gyomra kényesebb a paprikára - jelen! -, ebből ennek ellenére is tud enni esetleg.)
  4. A megtöltött paprikákat és a húsgombócokat egy nagy sütőtálba tesszük, de ha csak kettőben fér el, az se gond - nekem is 4 + 2 leosztásban kellett sütőbe tennem.

paradicsomszósz

  1. A szósz elkészítéséhez nincs más tennivalónk, mint egy nagy tálban vagy konyhai robotgépben alaposan összeturmixolni minden alapanyagot. A keményítő ahhoz kell, hogy kicsit behúzza sütés közben a szószt (hiszen rántást nem készítünk), míg az édesítő a paradicsomszósz savasságát egyensúlyozza. Utóbbit elhagyhatjuk vagy helyettesíthetjük hagyományosan cukorral is.
  2. A leturmixolt szószt a tepsi(k)be tett paprikákra öntjük. Ne pakoljuk túl tágas edénybe, mert fontos, hogy a szósz legalább a feléig-kétharmadáig ellepje a paprikákat.
  3. Amikor az utolsó csepp szósz is a paprikákra került, fedjük le az edényt alufóliával. 180 fokos sütőben először lefedve süssük 40 percet, félidőnél megfordítva a paprikákat és a gombócokat. Amint ez letelt, 15-20 percet süssük fedetlenül, hogy kapjon egy kis színt is és sűrűsödhessen a szósz.
  4. A kész töltött paprikát azon melegében tálaljuk stanglival, kenyérrel vagy főtt burgonyával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 4865
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült töltött paprika
Rosanics Petra 313 recept

Ahogyan a legtöbb magyar háztartásban, nálunk is hatalmas családi kedvenc a töltött paprika. A klasszikus receptet picit újragondolva ezúttal sütőben készítettem el ezt a paprikás-paradicsomos kedvencet, ami annyira mennyei lett, hogy nektek is ki kell próbálnotok! A sütőben sütés egyik nagy előnye, hogy nem kell rántással bajlódni, a töltött paprika pedig így teljesen gluténmentes marad - emellett pedig tejtermék és cukormentes is!

Hozzávalók

húsgombóc

paradicsomszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek