r
Nosalty Logó

Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A parmezánbundás spárgához:

A frissítő majonézes mártogatóshoz:

Összesen 1401 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A parmezánbundás spárgához:

A frissítő majonézes mártogatóshoz:

Összesen 5599 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A parmezánbundás spárgához:

A frissítő majonézes mártogatóshoz:

Összesen 379 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 1401 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    561.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4293.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    180 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2991 micro
Összesen 5599 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 379 Kcal

Hozzávalók

A parmezánbundás spárgához:

A frissítő majonézes mártogatóshoz:

Elkészítés

A parmezánbundás spárgához:

  1. A spárgát megmossuk, a fás részeit eltávolítjuk, levágjuk, hogy csak a friss és ropogós szárrésszel dolgozhassunk. Ha nagyon kemények a szárak, egy zöldséghámozó segítségével megtisztítjuk, majd újra megmossuk őket.
  2. Forraljunk enyhén sós vizet, majd a spárgát először blansírozzuk: tegyük a forrásban lévő vízbe, és főzzük 5 percig. Nem kell puhára főznünk, maradjon roppanós. Ezután tegyük át őket jeges vízbe pár percre, és hagyjuk lehűlni őket. Szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le őket, át is tehetjük egy tiszta és száraz konyharuhára száradni őket.
  3. Ezután tegyük külön tálakra a lisztet, a tojást és a finomra reszelt parmezánt, majd forgassuk meg mindegyikben a spárgát. Elsőként a lisztben, aztán a tojásban, majd a parmezánban. A végén egy kicsit rázzuk le, hogy a felesleges parmezán ne vesszen kárba.
  4. Melegítsünk bő, forró olajat, majd a bundázott spárgát körülbelül 5-6 perc alatt süssük aranybarnára, szárítsuk meg papírtörlőn, ha szükséges, fűszerezzük kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal.

A frissítő majonézes mártogatóshoz:

  1. A mártogatóshoz tegyük a majonézt egy keverőtálba, reszeljük hozzá a lime héját, facsarjuk hozzá a levét, reszeljük hozzá a fokhagymát. Opcionálisan adhatunk hozzá finomra vágott mentalevelet vagy snidlinget is. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ha tehetjük, tálalás előtt hagyjuk a hűtőben egy kis időre, így még finomabb lesz. Mártogassuk bele a parmezánbundás spárgát.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 1034
  • Össznézettség: 991
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Parmezánbundában sült spárga frissítő majonézes mártogatóssal
Hering András 94 recept

A spárga nemcsak párolva és grillezve, hanem bundázva is isteni! A tempurálás mellett érdemes kipróbálnod a parmezánbundában sült verzióját is (amit én most duci fehér spárgából készítettem el), hiszen a sült sajtropogós kéreg új szintre emeli a tavasz királyaként emlegetett zöldséget. Ha kerülnéd az olajban sütést, próbáld ki sütőben sütve, de a frissítően krémes majonézes mártogatósról semmiképp ne feledkezz meg!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A parmezánbundás spárgához:

A frissítő majonézes mártogatóshoz:

Címlapról ajánljuk

„Hiába nem néz ki jól egy sütemény, az íze a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Májusban Szakál Benjámint ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, akinek kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Benjámin!

Nosalty

További cikkek