r
Nosalty Logó

Sült szőlő kecskesajtkrémes pirítóson

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Sült szőlő kecskesajtkrémes pirítóson
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sült szőlő

Kecskesajtkrém

Összesen 2551 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sült szőlő

Kecskesajtkrém

Összesen 2551 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sült szőlő

Kecskesajtkrém

Összesen 162 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3666.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 2551 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3666.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 2551 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 162 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sült szőlő

Kecskesajtkrém

Elkészítés

Sült szőlő

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeverésen 180°C). Tegyük egy sütőtálba a szőlőt, öntsük rá az olajat és az ecetet. Szórjuk meg barna cukorral, kakukkfűvel, sóval és borssal, majd jól keverjük össze.
  2. Alufóliával fedjük le, és 15-20 percig süssük, amíg a szőlő megpuhul, de nem esik túlzottan össze. Majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Eközben egy serpenyőt melegítsünk elő, és a bagettszeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára.

Kecskesajtkrém

  1. Egy közepes tálban keverjük össze a kecskesajtot, a krémsajtot, a snidlinget, a citromhéjat, a borsot és a sót.
  2. A tálaláskor kenjük meg a kecskesajtkrémmel a pirítósokat. Egy nagy tálra rendezve koronázzuk meg őket a szaftos sült szőlővel, öntsünk rájuk egy keveset a sült szőlő levéből, (használhatunk egy balzsamecetes öntetet is), és szórjuk meg snidlinggel.
  3. Hidegen, melegen egyaránt tökéletes fogás!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 1397
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 16.

Ajánló

Lehet melegen és hidegen is fogyasztani, a szőlőt egyébként húsokhoz is kínálhatjuk mártásként.

Receptkategóriák

Sült szőlő kecskesajtkrémes pirítóson
Gerzsenyi Flóra 187 recept

Ez a recept tökéletes, ha egy kicsit különlegesebb csemegével szeretnénk meglepni magunkat vagy vendégeinket. A könnyed, sós kecskesajtkrém snidlinggel és citrommal fűszerezve nagyon jól harmonizál a szaftos, édes-savanykás sült szőlő ízével.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Sült szőlő

Kecskesajtkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.