Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzafagyi

Bodzafagyi
Bodzafagyi
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bodzaszörp egyik alternatívája, amely akár már kész szörpből is össze lehet dobni, csak tegyünk hozzá egy kevés mentát, mert sokkal szuperebb lesz így a jégkrém!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bodzavirágokat alaposan átnézzük, hogy biztosan nincs-e rajta nem kívánt élősködő, majd egy nagy tálba tesszük.
  2. A bodzához adjuk a karikára vágott citromot és a letépkedett mentaleveleket.
  3. Az egészet nyakon ötjük 6 dl forró vízzel, és egy éjszakán át letakarva állni hagyjuk.
  4. Másnap átszűrjük, és egy edényben közepes lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot és mézet, majd addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad. Érdemes utána megkóstolni, hogy elég édes-e. Azt vegyünk figyelembe, hogy mivel lefagyasztjuk, így édesebbnek kell lennie, mint egy normál pohár bodzaszörpnek, mert a hideg miatt kevésbé fogjuk élénken érezni az ízeket.
  5. Ha elkészült, akkor félretesszük hűlni, és ha már szobahőmérsékletű, akkor a jégkrémformákat megtöltjük a bodzás vízzel, és mélyhűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 628
elküldve: 1
receptkönyvben: 187
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, karamellfagyi, parfé, sorbet, fagyitorta, fagyikehely

egyéb elnevezések

bodzás jégkrém, bodzajégkrém

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

133
bodzavirág 12 db
citrom 2 db
menta 3 szál
cukor 15 dkg
méz 2 ek
víz 6 dl