Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Churros forró csokival

Churros forró csokival
Churros forró csokival
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legnépszerűbb spanyol street food, amiben az a legjobb, hogy a kisült tésztarudakat a végén fahéjas cukorba kell hempergetni, persze azért a forró csoki sem kutya, amibe aztán bele lehet mártogatni.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Sütőzsiradék

Tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy közepes méretű, vastag falú edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a sót, majd az egészet forraljuk fel.
  2. Vegyük alatta kisebbre a lángot, és öntsük bele a lisztet, majd egy fakanállal azonnal kezdjük el kavarni. Ha a tészta összeállt egy gombócba és vékony filmréteggel vonta be az edény alját és oldalát, akkor húzzuk le a tűzről.
  3. Üssünk hozzá egy tojást a masszához, és elektromos robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd ezt ismételjük meg egyenként a maradék két tojással is.
  4. Töltsük a tésztát habzsákba, és a csillag alakú nyomóformát szereljük fel rá.
  5. Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, majd a habzsák segítségével nyomjunk 10 centis tésztadarabokat a zsiradékba. Süssük 4-5 percig, közben forgassuk meg, majd szűrőkanállal szedjük át papírtörlővel bélelt tányérral.

Fahéjas cukor

  1. Keverjük össze egy másik tányérban a cukrot a fahéjjal, és hempergessük meg benne a fánkokat. Önmagában vagy forró csokoládés szósszal azonnal tálaljuk.

Forró csoki

  1. A tejszínt egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, a kakaóport és a cukrot, majd időnként kavargatva addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  2. Belekeverjük a rumot, és melegen, a churros-szal tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 29 211
elküldve: 5
receptkönyvben: 260
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tolófánk

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laci_Bodnar
Laci_Bodnar Mon, 2016-09-05 17:49

Megsütöttem, és az íze nagyon finom, de mihelyt kiszedtem az olajból, egyből összeestek, és így szegénykék úgy néznek ki, mint a leeresztett tengeri uborkák. :S Ez ellen mit lehet tenni? (Az normális, hogy 3szorosára megdagad?) :D

KanyóCsilli85
KanyóCsilli85 Sat, 2016-02-20 20:17

Megcsináltam és fantasztikusan gyorsan készen lett a tésztája kiválló. Imádom!

1105
víz 2.5 dl
vaj 100 g
cukor 2 ek
1 csipet
finomliszt 140 g
tojás 3 db
cukor 5 ek
fahéj 1.5 teáskanál
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 200 g
cukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rum 2 ek