r
Nosalty Logó

Churros forró csokival

Dávid
Churros forró csokival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

1109
Kalória
12.9g
Fehérje
81.9g
Szénhidrát
82.4g
Zsír
133.3g
Víz
248.3g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
45.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Összesen 1109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Összesen 4443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    329.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    327.8 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    533.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1451 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 4443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy közepes méretű, vastag falú edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a sót, majd az egészet forraljuk fel.
  2. Vegyük alatta kisebbre a lángot, és öntsük bele a lisztet, majd egy fakanállal azonnal kezdjük el kavarni. Ha a tészta összeállt egy gombócba és vékony filmréteggel vonta be az edény alját és oldalát, akkor húzzuk le a tűzről.
  3. Üssünk hozzá egy tojást a masszához, és elektromos robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd ezt ismételjük meg egyenként a maradék két tojással is.
  4. Töltsük a tésztát habzsákba, és a csillag alakú nyomóformát szereljük fel rá.
  5. Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, majd a habzsák segítségével nyomjunk 10 centis tésztadarabokat a zsiradékba. Süssük 4-5 percig, közben forgassuk meg, majd szűrőkanállal szedjük át papírtörlővel bélelt tányérral.

Fahéjas cukor

  1. Keverjük össze egy másik tányérban a cukrot a fahéjjal, és hempergessük meg benne a fánkokat. Önmagában vagy forró csokoládés szósszal azonnal tálaljuk.

Forró csoki

  1. A tejszínt egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, a kakaóport és a cukrot, majd időnként kavargatva addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  2. Belekeverjük a rumot, és melegen, a churros-szal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Az egyik legnépszerűbb spanyol street food, amiben az a legjobb, hogy a kisült tésztarudakat a végén fahéjas cukorba kell hempergetni, persze azért a forró csoki sem kutya, amibe aztán bele lehet mártogatni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...