r
Nosalty Logó

Churros forró csokival

Dávid
Churros forró csokival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

1109
Kalória
12.9g
Fehérje
81.9g
Szénhidrát
82.4g
Zsír
133.3g
Víz
248.3g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
45.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Összesen 1109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Összesen 4443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    329.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    327.8 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    533.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1451 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 4443 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy közepes méretű, vastag falú edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a sót, majd az egészet forraljuk fel.
  2. Vegyük alatta kisebbre a lángot, és öntsük bele a lisztet, majd egy fakanállal azonnal kezdjük el kavarni. Ha a tészta összeállt egy gombócba és vékony filmréteggel vonta be az edény alját és oldalát, akkor húzzuk le a tűzről.
  3. Üssünk hozzá egy tojást a masszához, és elektromos robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd ezt ismételjük meg egyenként a maradék két tojással is.
  4. Töltsük a tésztát habzsákba, és a csillag alakú nyomóformát szereljük fel rá.
  5. Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, majd a habzsák segítségével nyomjunk 10 centis tésztadarabokat a zsiradékba. Süssük 4-5 percig, közben forgassuk meg, majd szűrőkanállal szedjük át papírtörlővel bélelt tányérral.

Fahéjas cukor

  1. Keverjük össze egy másik tányérban a cukrot a fahéjjal, és hempergessük meg benne a fánkokat. Önmagában vagy forró csokoládés szósszal azonnal tálaljuk.

Forró csoki

  1. A tejszínt egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, a kakaóport és a cukrot, majd időnként kavargatva addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  2. Belekeverjük a rumot, és melegen, a churros-szal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Az egyik legnépszerűbb spanyol street food, amiben az a legjobb, hogy a kisült tésztarudakat a végén fahéjas cukorba kell hempergetni, persze azért a forró csoki sem kutya, amibe aztán bele lehet mártogatni.

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...