r
Nosalty Logó

Churros forró csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Churros forró csokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Összesen 1109 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Összesen 4443 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Összesen 278 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1109 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    329.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2507.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1451 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 4443 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Elkészítés

Tészta

  1. Egy közepes méretű, vastag falú edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a sót, majd az egészet forraljuk fel.
  2. Vegyük alatta kisebbre a lángot, és öntsük bele a lisztet, majd egy fakanállal azonnal kezdjük el kavarni. Ha a tészta összeállt egy gombócba és vékony filmréteggel vonta be az edény alját és oldalát, akkor húzzuk le a tűzről.
  3. Üssünk hozzá egy tojást a masszához, és elektromos robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd ezt ismételjük meg egyenként a maradék két tojással is.
  4. Töltsük a tésztát habzsákba, és a csillag alakú nyomóformát szereljük fel rá.
  5. Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, majd a habzsák segítségével nyomjunk 10 centis tésztadarabokat a zsiradékba. Süssük 4-5 percig, közben forgassuk meg, majd szűrőkanállal szedjük át papírtörlővel bélelt tányérral.

Fahéjas cukor

  1. Keverjük össze egy másik tányérban a cukrot a fahéjjal, és hempergessük meg benne a fánkokat. Önmagában vagy forró csokoládés szósszal azonnal tálaljuk.

Forró csoki

  1. A tejszínt egy lábosba öntjük, és hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, a kakaóport és a cukrot, majd időnként kavargatva addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  2. Belekeverjük a rumot, és melegen, a churros-szal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 41501
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik legnépszerűbb spanyol street food, amiben az a legjobb, hogy a kisült tésztarudakat a végén fahéjas cukorba kell hempergetni, persze azért a forró csoki sem kutya, amibe aztán bele lehet mártogatni.

Hozzászólások

KanyóCsilli85

Megcsináltam és fantasztikusan gyorsan készen lett a tésztája kiválló. Imádom!

Törölt felhasználó

Megsütöttem, és az íze nagyon finom, de mihelyt kiszedtem az olajból, egyb?l összeestek, és így szegénykék úgy néznek ki, mint a leeresztett tengeri uborkák. :S Ez ellen mit lehet tenni? (Az normális, hogy 3szorosára megdagad?) :D

Hozzávalók

Tészta

Fahéjas cukor

Forró csoki

Címlapról ajánljuk

További cikkek