r
Nosalty Logó

Vérfagyasztó red velvet muffinok ehető üvegszilánkokkal

Gerzsenyi Flóra
Vérfagyasztó red velvet muffinok ehető üvegszilánkokkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Red velvet muffintészta

Fehércsokis sajtkém-topping

Cukorüveg

Cukorszirup "vér"

502
Kalória
5.5g
Fehérje
70.7g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
45.8g
Víz
70.1g
Koleszterin
993.3mg
Élelmi rost
58.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Red velvet muffintészta

Fehércsokis sajtkém-topping

Cukorüveg

Cukorszirup "vér"

Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Red velvet muffintészta

Fehércsokis sajtkém-topping

Cukorüveg

Cukorszirup "vér"

Összesen 6001 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Red velvet muffintészta

Fehércsokis sajtkém-topping

Cukorüveg

Cukorszirup "vér"

Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    277.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2800.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    847.9 g
  • Cukor
    705 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    549.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 6001 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

Red velvet muffintészta

  1. A puha vajat habosítsuk ki a cukorral, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a felvert tojásokat. Habosítsuk tovább, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot is.
  2. A lisztet, a kakaóport és a sót szitáljuk hozzá a tojásos-vajas keverékhez, majd forgassuk bele alaposan.
  3. Keverjük bele az írót és az ételfestéket is. (Az ételfestéket akár az íróval elvegyítve is a masszába keverhetjük.)
  4. Végül egy külön kis tálkában futtassuk fel a szódabikarbónát az ecetben és öntsük a tésztához.
  5. A kész tésztát muffinkapszlikkal kibélelt muffinsütőformába adagoljuk a formák feléig.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük őket. A sütőajtót ne nyitogassuk!

Fehércsokis sajtkém-topping

  1. A krémhez elsőkörben gőz fölött vajjal és tejszínnel megolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk kihűlni teljesen. (Érdemes ezzel kezdeni, mert amíg kihűl a fehér csoki, addig összeállítjuk és megsütjük a muffinkat.)
  2. Miután kihűlt, kissé kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét és tovább keverjük vele. Figyeljünk arra, hogy ne csapódjon ki a krémünk - használjuk kézi habverőt, és lágy mozdulatokkal dolgozzunk.
  3. Ha esetleg mégis kiikrásodik, egy kevés langyos tejszínnel tudunk javítani az állagán. Ha viszont túl híg lenne a krémünk, adjunk hozzá egy kevés zselatinos habfixálót.
  4. Az elkészült, kihűtött krémet habzsákba töltjük, és ízlésesen a kihűlt sütik tetejére nyomkodjuk.

Cukorüveg

  1. A glükózról annyit érdemes tudni, hogy több cukrászati recept kihagyhatatlan alapanyaga, többek között a fondanté is. Továbbá használjak állagpuhításra, sűrítésre, a cukor kikristályosodásának megakadályozására, ízek fokozására és nedvességmegtartásra is. Nagyon sokoldalú, nem könnyű vele bánni, de nem is lehetetlen. Beszerezhető az Ázsia Bt.-ből, illetve cukrászatieszköz-boltokból.
  2. Egy lábosba öntjük a hozzávalókat és elkezdjük őket összemelegíteni. 150 fokig kell melegíteni, majd ezen a hőfokon tartva alaposan kiforralni. Ehhez érdemes beszerezni egy maghőmérőt, így folyamatosan tudjuk ellenőrizni a hőmérsékletet.
  3. Akkor jó, ha intenzíven bugyborékol és a mennyiség a felére redukálódik. Sűrű, karamellszerű állagúnak kell lennie, csak éppenséggel nem barnul meg. Ügyeljünk rá főzés közben, hogy folyamatosan kevergessük és ellenőrizzük a hőfokot, nehogy megbarnuljon.
  4. Miután elértük a kellő állagot, lealufóliázott és enyhén kiolajozott fém(!) tepsire öntjük. Hagyjuk szétfolyni a tepsin és magától szétterülni.
  5. 1,5-2 órát hagyjuk hűlni. Ezalatt teljesen kidermed és tudunk vele dolgozni. Addig is befejezzük a krémet, rányomkodjuk a muffinokra és elkészítjük az ehető „vért”. Miután kihűlt a cukorüveg, barbár módon széttörögetjük apróbb szilánkokra és befejezzük vele a sütik díszítését.

Cukorszirup "vér"

  1. Egy kis tálkában a glükózszirupot és az ételfestéket összekeverjük. Mehet is a cukorszilánkokkal tarkított muffinokra. Ez persze opciónális, nem muszáj elkészíteni. Málnaporral vagy más színes cukorgyönggyel is befejezhetjük a díszítést.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk is dübörög a halloweeni láz - ennek alkalmából alkottuk meg ezeket a rémisztően finom muffinokat. Szaftos vörösbársony-tészta, gazdag fehércsokoládés krém és cukorüvegszilánkok, na meg persze, ha már üvegszilánk, akkor egy kis piros cukorszirupos "vérrel" is fokozzuk a látványt. A videóban és a receptben minden fontos információ benne lesz az elkészítésről: nyugi, nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik. Már maga a tésztaalap és a krém is páratlan ízkombót hoz össze, akár nem halloweeni kivitelben is érdemes kipróbálni,, ha úgy tetszik.

További receptek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Brownie-muffin

Íme egy nem hétköznapi brownie muffin, amit könnyed, vaníliás mascarponekrémmel koronázunk meg, majd pirított török mogyoróval és csokis gabonagolyókkal megszórva tálalunk. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...