r
Nosalty Logó

Eperkrémes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Eperkrémes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskóta

eperkrém

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskóta

eperkrém

Összesen 3663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

piskóta

eperkrém

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    203.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1576 micro
Összesen 3663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 212 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

piskóta

eperkrém

Elkészítés

piskóta

  1. A tojássárgákat a kristálycukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is egyneműre keverjük.
  2. Óvatosan hozzászitáljuk a réteslisztet és a sütőport, majd eldolgozzuk - természetese ne feledkezzünk meg a csipet sóról sem.
  3. A habbá vert tojásfehérjéket 2-3 részben a tésztához adjuk, és spatulával óvatosan összeforgatjuk.
  4. A kész piskótatésztát sütőpapírral bélelt gáztepsire tesszük, majd 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
  5. Az elkészült és átsült piskótalapot egy tiszta konyharuhára borítjuk, leszedjük róla a papírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni, közben pedig elkészítjük a krémet.

eperkrém

  1. A (fagyasztott) epret a vanillincukorral és ízlés szerinti fűszerrel (nálunk kardamom került bele) együtt egy kis edényben összeforraljuk.
  2. Amikor már puha az eper, hozzáreszeljük a citrom héját. belefacsarjuk a levét is, és kevés mentát is adunk hozzá, majd egy gyors összemelegítés után leturmixoljuk az egészet. Félretesszük hűlni.
  3. A mascarponét, a habtejszínt, az olvasztott fehércsokoládét és a zselatinfixet egy keverőtálba tesszük, majd habverővel kihabosítjuk.
  4. A közben lehűlt eperpüréből több adagban a krémhez keverünk - nincs szükségünk az egészre, tegyünk félre a tálaláshoz is a szószból. A krémet kikeverjük az eperszósszal, majd fél órára hűtőbe tesszük hűlni-dermedni.
  5. A kihűlt piskótatekercset megkenjük a megmelegített eperlekvárral (így jobban felszívja majd a piskóta), majd rákanalazzuk a mascarponés eperkrémet is.
  6. Egy spatulával elegyengetjük a krémet, majd óvatosan feltekerjük a piskótatekercset, és legalább fél órát pihentetjük, hogy összeálljon és vágható legyen.
  7. A piskótatekercset felkarikázzuk, és magában, vagy a maradék eperszószból rálocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 364
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 04.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Nem tudunk betelni a piskótatekercsekkel, ezúttal ráadásul csodálatos színű eperkrémmel kentük meg! Az epres töltelék mascarponétól krémes, fehércsokoládétól édes, ráadásul fagyasztott eperből is remekül elkészíthető, így pedig egész évben szezonja van. Ha ránk hallgattok, a krém alá kentek egy kevés házi eperlekvárt is, a szószba pedig citromot és mentát is csempésztek, így még üdítőbb lesz ez a könnyed és puha sütemény!

Hozzávalók

piskóta

eperkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek