A család imádni fogja ezeket a gazdag fogásokat, amelyeket több napig is fogyaszthatsz. Savanyú káposzta, kelkáposzta: rakott finomságokat készítünk mindkettőből.
A kelkáposzta remek őszi/téli alapanyagunk, és nem csak rakottasan jó...de úgy nagyon! Ezen kívül azonban tehetjük rizses egytálakba, göngyölhetjük hússal, zöldséggel is. Fincsi és laktató!
Hihetetlen, de eljött az október is, melengessük magunkat forró levesekkel, édesburgonyás étkekkel, szilvás, körtés, almás édességekkel, dobjunk rájuk diót, mandulát, és főzzünk melléjük jóféle forró csokit is. 31 szépséges recept következik a középső őszi hónapra.
A rakott kel a magyar konyha egyik örökzöldje. Egészen elérhető árú favorit, ha valami egyszerűre, kiadósra, háziasra vágyunk – egy jó rakottas, melynek képében egyszerre kerül a tányérodra a köret és a főétel is. Nézzük, hogy készítjük mi szaftosan és könnyedén...némi csavarral és variálással.
A friss terményen kívül megannyi feldolgozott formában is hazavihetjük a paradicsomot: konzervben, sűrítve, passzírozva, darabolva, ízesítve. Kérdés, persze, hogy kell-e nekünk mindez?
Te is biztosan hallottál már az umamiról, a különleges és megfoghatatlan ötödik ízről. Napi Tippünkben eláruljuk, miként turbózhatod fel a megszokott tükörtojás ízét umamival!
A forrólevegős sütőben elkészíthető halas fogásokat nemcsak azért szeretjük, mert gyorsan elkészülnek, hanem azért is, mert egyszerűen ellenállhatatlanul finom lesz az ízük. Nem hiszed? Akkor készítsd el otthon ezeket a finomságokat!