r
Nosalty Logó

Epres pöfeteg keksz

Lakos Benedek
Epres pöfeteg keksz
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A kekszhez

424
Kalória
5.2g
Fehérje
64.3g
Szénhidrátok
17.2g
Zsír
68g
Víz
78.5g
Koleszterin
1.8g
Rost
44g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A kekszhez

Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A kekszhez

Összesen 3403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A kekszhez

Összesen 265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    544.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 3403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az epret (lehet friss vagy fagyasztott is) összefőzzük a cukorral, míg a gyümölcs teljesen puha nem lesz. Leturmixoljuk és jégkockatartóban kis adagokban lefagyasztjuk. Legyen teljesen szilárd! Ha nincs eper, fagyasszunk le házi vagy bolti eperlekvárt.

A kekszhez

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sót, keményítőt és ételfestéket. Amennyiben folyékony ételfestéket használunk, azt a nedves hozzávalókhoz adjuk hozzá.
  2. A puha vajat kihabosítjuk a 120 gramm cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Várjuk meg, míg az elsőt felvette a vajas alap és csak akkor adjuk hozzá a másodikat. A folyékony ételszínezéket itt adjuk hozzá a masszához.
  3. A száraz hozzávalókat hozzáadjuk a vajas-tojásos alaphoz és röviden kész masszát keverünk. Ne dolgozzuk túl, mert akkor kemények lesznek a kekszek. A kész masszát hűtőbe tesszük dermedni legalább 30 percre, vagy amíg kezelhetővé nem válik.
  4. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. Egy tálba öntjük a maradék cukrot és egy másik tálba a porcukrot a forgatáshoz.
  5. Elővesszük és egy tálba kinyomjuk a kockává fagyasztott eperlekvárt. A fehér csokoládét is darabokra törjük.
  6. A kekszeket érdemes egy fagylaltszedő kanállal megformázni, persze, ha nincs, a kezünkkel is dolgozhatunk. Gombócokat kell formáznunk, amelyek közepébe egy kocka eperlekvárt és egy kocka csokoládét nyomunk, majd lezárjuk a gombócokat.
  7. A gombócokat megforgatjuk először a kristály- majd a porcukorban és a tepsire tesszük. Hagyjunk a kekszek közt elég helyet, mert nagyot fognak nőni.
  8. Mérettől függően süssük a kekszeket 15-25 percig. Ha már elterültek és a szélük megszilárdult, akkor elkészültek. Fogyasztás előtt hagyjuk őket teljesen kihűlni, mert még ilyenkor is szilárdulnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A pöfeteg keksz nem elég, hogy belül borzasztóan omlós, de a külseje is felettébb izgalmas. A pikkelyesre sült süteménynek több variációja létezik, az alábbi rózsaszínű változat eperlekvárt és fehér csokoládét rejt a belsejében.

További receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...