r
Nosalty Logó

Spárga kabátban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Spárga kabátban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1959 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62536.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    61849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 490 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250146.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    247397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1681 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2716 micro
Összesen 1959 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23846.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    23584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ezt a fajta (előre kinyújtott) leveles tésztát kényelmesen nyolc egyenlő téglalapra vágjuk.
  2. Külön-külön megtöltjük őket. Alulra kerül egy kis reszelt sajt, rá egy szelet félbehajtott sonka, majd 2 szár spárga és végül egy kis sajt.
  3. A tészta jobb felső sarkát a bal alsó sarok felé hajtjuk, megkenjük egy pár csepp vízzel, és bal alsó csücskét ráhajtjuk a letakart tésztarészre. A videóban látható módon.
  4. A kis csomagokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és lekenjük felvert tojássárgájával. Durva szemű sóval és borssal meghintjük őket.
  5. Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 15 percig sütjük, légkeverésen, ha van.
  6. Frissen és még másnap is isteni!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30106
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárga kabátban
Gerzsenyi Flóra 417 recept

Nagy kedvenc nálunk a spárga, és ez a recept az egyik első számú. Néha bacon, néha feketeerdei sonka kerül bele, illetve a sajt is lehet trappista vagy gouda, amit szeretünk. Ami biztos, hogy leves tésztába bugyoláljuk a zsenge spárgáinkat. Egyszerű, gyors és rengeteg el tud fogyni belőle, szóval érdemes nagy üzemben gyártani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...