r
Nosalty Logó

Krémes zöldspárgapesztó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Krémes zöldspárgapesztó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 1696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk fel egy nagy fazék, enyhén sós vizet. Adjuk hozzá a spárgát, és főzzük 4-6 percig, amíg megpuhul. Csepegtessük le és tegyünk félre nagyjából 1 csésze főzőfolyadékot. Hűtsük le a spárgát jeges vízben 5 percig. Vágjuk durvára.
  2. Tegyük a spárgát, a fokhagymát, a parmezánt, a szeletelt mandulát, a citromlevet és az olívaolajat egy konyhai robotgépbe, és addig dolgozzuk össze, amíg jól, krémesre keveredik, de nem lesz püré állagú. Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál főzőfolyadékot, hogy fellazítsa. Azonnal tálaljuk, vagy tálalásig fedett edényben (például csatos üvegben) tároljuk a hűtőben.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 1353
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 11.

Ajánló

A zöldspárgapesztó finomabb ízzel és könnyedebb textúrával büszkélkedhet, szinte semmiben sem hasonlít a hagyományos pesztóhoz, mégis egyszerre meg is felel neki. Ez a krémesre felvert pesztó eltér a hagyományos fűszernövényekből készült pesztóktól, ízének nagy részét fő összetevőjéből, a friss spárgaszárból meríti.

Receptkategóriák

Krémes zöldspárgapesztó
Hering András 166 recept

Ez a recept egyetlen csokor zöldspárgával kezdődik, amit blansírozunk, majd összekeverünk olyan klasszikus pesztó alapanyagokkal, mint a fokhagyma, a parmezán, mandula és az olívaolaj. Az eredmény egy könnyű, krémesre felvert spárgakrém, ami szinte mindenre kenhető. Bár adja magát, hogy frissen főt tésztára kanalazzuk, ez a spárgapesztó mégis akkor ragyog a legfényesebben, ha piritósra kenjük, vagy mártogatósként tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek