Nosalty Logó

Legegyszerűbb vegán sütőtökkrémleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

krémleves

almás feltét

Összesen 211 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

krémleves

almás feltét

Összesen 1265 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

krémleves

almás feltét

Összesen 50 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4446 micro
  • β-crypt
    3648 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 211 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4668.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    3330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5254 micro
  • β-karotin
    26676 micro
  • β-crypt
    21888 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1265 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1044 micro
  • β-crypt
    856 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

krémleves

almás feltét

Elkészítés

krémleves

  1. Az aprított hagymát és a reszelt fokhagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, és picit lepirítjuk.
  2. Jöhet bele a tisztított-kockázott sütőtök és a burgonya. Alaposan összeforgatjuk, majd tíz percet lefedve pároljuk.
  3. Felöntjük az alaplével, és ízlés szerint sózzuk - a sót mindenképpen az alaplé után tegyük a levesbe, hiszen annak sósságához kell igazodnunk.
  4. Keverünk rajta egy jót, majd mérsékeljük a lángot, és lefedve puhára főzzük.
  5. Amikor minden puha, lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
  6. Ezután jöhet bele a mandulatej, amit érdemes több részletben hozzáadni, így elkerülve, hogy túlhígítsuk a levest. Végül visszatesszük a tűzre, és forralunk rajta egyet (de mivel nem tejtermékről van szó, ez a lépés akár el is hagyható).

almás feltét

  1. Egy tálkában összekeverjük a kockázott almát és a kétféle pirított magot. Sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a fél citrom levét, és meglocsoljuk tökmagolajjal.
  2. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és a sütőtökkrémlevesre kanalazva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 303
  • Össznézettség: 6914
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nosalty vegán 49 recept

A sütőtökkrémleves nálunk kétségkívül az őszi-téli szezon elsőszámú sztárja minden évben, legrosszabb esetben is két/hetente készít valaki a szerkesztőségben. Most egy végtelenül egyszerű, ráadásul vegán verziót hoztunk nektek, ami pikk-pakk készen van, és a sütőt sem kell használni hozzá. Az ízek harmóniájára kimondottan figyeltünk, a sütőtököt csak kiemelni, nem elnyomni akartuk, így viszonylag kevés fűszerrel ízesítettük, és mandulatejjel hígítottuk. Szerintünk nagyon tuti így is, ha pedig valami véletlen folytán maradna belőle (nem fog), a maradékot szuperül felhasználhatjuk például sütőtökös rizottóhoz.

Hozzászólások

Hozzávalók

krémleves

almás feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!