Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával

Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával
Langyos kölessaláta tökmaggal és gránátalmával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyszerű recept, ami önmagában vegán, de nagyszerű köret is lehet roston sült húsokhoz vagy halakhoz.  Ha krémesebb sajtokat - például fetát vagy kecskesajtot - morzsolunk bele, akkor pedig igazán kiadós főétel válhat belőle.

hozzávalók / 4 adag

öntet

saláta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összeállítjuk az öntetet: 1 rész ecethez 3 rész olaj megy, só, bors, plusz citromlé és méz. Az egészet egyneműsítjük, a legegyszerűbb egy kicsi befőttesüvegben jól összerázni.
  2. A kölest egy evőkanál olajon kicsit lepirítunk, sózzuk, borsozzuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és 20-25 perc alatt készre főzzük. 
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobb darabokat kettévágjuk, és egy tálba tesszük. Sózzuk, borzozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk római köménnyel. Sütőben 200°C-on 10 perc alatt ropogóra sütjük.
  4. A csicseriborsót, illetve a kukoricát lecsöpögtetjük, és külön-külön serpenyőben, egy kevés olajon lepirítjuk (a csicserihez hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát). Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, kis római kömény is mehet bele. A gránátalmát megpucoljuk, a szemeket félretesszük.
  5. A megfőtt, még langyos kölest tálba tesszük, hozzáadjuk a spenótot, a csicserit, a kukoricát. Nyakon öntjük az öntettel, és jó alaposan összekeverjük, hogy mindenből kerüljön mindenhova.
  6. Tálaláskor egy nagy tálra halmozzuk, sok gránátalmával, tökmaggal és friss petrezselyemmel szórjuk meg. Hidegen is fogyasztható, addigra jól összeérnek az ízei.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 1 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
22 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

brokkolisaláta kölessel, csicseriborsó-saláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Wed, 2018-09-19 16:34

Egy picit túl van bonyolítva. A csicserit és a kukoricát nyugodtan együtt lehet pirítani. Só, bors jön mindegyikre. Fokhagyma csak a csicserire, de a végén úgyis össze lesz keverve minden. :)
Egyébként tetszik, biztosan el fogom készíteni. Jó ötlet, köszönöm.

596
olívaolaj 3 ek
balzsamecet 1 ek
méz 1 ek
citromlé 0.25 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
köles 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
brokkoli 30 dkg
csicseriborsó konzerv 260 g
fokhagyma 1 gerezd
csemegekukorica 280 g
spenót 10 dkg
tökmag 50 g
gránátalma 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 4 dl