r
Nosalty Logó

Travesseiros, mandulás párna Sintrából

Rosanics Petra
Travesseiros, mandulás párna Sintrából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

345
Kalória
7.4g
Fehérje
34g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
9.7g
Víz
72.3g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    252.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    407.7 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    760 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 4155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 388 kcal

Elkészítés

  1. A töltelékhez a cukrot és a vizet egy kis lábasban addig forraljuk, míg picit besűrűsödik. Ezután hagyjuk picit hűlni.
  2. Közben a mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a fahéjjal, valamint a tojássárgákkal. Ha már picit hűlt a cukorszirup, hozzákeverjük, és alacsony láng felett kicsit összemelegítjük.
  3. A levelestészta-lapokat kitekerjük (ha fagyasztott, kinyújtjuk), és hatfelé vágjuk - egyszer hosszában, kétszer keresztben. A téglalapok egyik felére 1-2 evőkanál tölteléket rakunk, majd a másik felét ügyesen ráfordítjuk, a széleit pedig villával összecsipkedjük.
  4. Az így kapott kis töltött párnákat tojássárgájával lekenjük, majd 200°C-os sütőben aranybarnára pirítjuk, 15-20 perc elég kell, hogy legyen, sütőtől függően akár kevesebb is.
  5. A párnácskák tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Portugália híres a sokféle tojássárgájával készülő süteményéről, elég csak a világszerte ismert pasteis de natára gondolni. Ez a mandulás párna Sintra festői városkájából származik: a leveles tésztába ezúttal mandula is kerül, méghozzá nem is kevés. Próbáljátok ki, mert melegen egész egyszerűen mennyei! Ha pedig arrafelé járnátok, látogassatok el a Piriquita nevű cukrászdába, amely ismertté tette ezt az egyszerűen nagyszerű édességet.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek