r
Nosalty Logó

Tavaszi spárgasaláta snidlinges-pisztáciás ricottakrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Tavaszi spárgasaláta snidlinges-pisztáciás ricottakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2722 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3669.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1134 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1441 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    937.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    929 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    690 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    10888 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4739 micro
Összesen 1647 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a krém elkészítésével! Tegyük a ricottát, pisztáciát, snidlinget, parmezánt, fokhagymát, olívaolajat, a citromlevet, egy kevés sót és feketeborsot a turmixgépünkbe, majd dolgozzuk össze az alapanyagokat kenhetően krémesre. A snidlingtől és a pisztáciától élénkzöld színű kencét kell hogy kapjunk.
  2. Forraljunk fel egy főzőedénybe vizet egy kevés sóval. Amíg melegszik a víz, mossuk meg, majd karikázzuk fel a retket, vágjuk finomra a maradék snidlinget.
  3. Tegyük a forrásban lévő, enyhén sós vízbe a spárgát, majd közepes hőfokon blansírozzuk, maximum 5 percig. Ezután tegyük át jeges vízbe pár perce, majd a hideg vizes fürdőből kivéve hagyjuk őket szobahőmérsékleten megszáradni.
  4. Melegítsünk vizet a tojásfőzéshez, majd a forrásba lévő vízbe óvatosan tegyük bele a fürjtojásokat, majd mindössze 1,5-2 percig főzzük őket. Ekkor a fürjtojások belseje még enyhén folyós sárgáját, de már szilárd, megfőtt fehérjeállagot rejt. A főzési idő lejárta után tegyük át őket is a jeges fürdőbe, majd pár perc eltelte után nagyon óvatosan pucoljuk meg őket. A legjobb módszer, ha a víz alatt pucoljuk őket, így könnyebben megtörhető és lehúzható az apró tojások héja és hártyája.
  5. Jöhet a tálalás! Vegyük a lapostányérokat, majd kenjük meg őket maximum két evőkanál ricottakrémmel. A krémre óvatosan helyezzünk rá nagyjából 6 szál spárgát, a retekszeleteket, a félbevágott fürjtojásokat, majd szórjuk meg a maradék snidlinggel, sópehellyel, frissen őrölt fekete borssal, díszítsük orgonaszirmokkal.
  6. Végezetül pirítsunk mellé friss bagettkarikákat, locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal vagy fehér balzsamecettel.
  7. Kenjük meg a bagettszeleteket a frissítő ricottakrémmel, és fogyasszuk mellé a blansírozott spárgát, folyós fürjtojást és a ropogós retekszeleteket.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1644
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi spárgasaláta snidlinges-pisztáciás ricottakrémmel
Hering András 162 recept

Ez a tavaszi spárgasáláta tökletes választás lehet a hétvégi, ráéérős reggelikhez, könnyű vacsorákhoz, vagy a grillezős balkon- és kertipartik kísérőjeként. Nemcsak hogy nagyon friss és nagyon egészséges alapanyagokból készül, de ugyanennyire szemet gyönyörködtető látványt is nyújt az orgonavirágokkal díszített salátakompozíció. Gyönyörködjünk benne, amíg lehet, majd élvezzük a frissítő ízeit!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek