Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodza tempura

Bodza tempura
Bodza tempura
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bodzavadászat eredménye... Aki szereti a bodzapalacsintát, az nem fog csalódni. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Porcukor, vagy bármi, ami tetszik. Én most visszaforralt, szirup-szerű házi eperszörppel kínáltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bodzát megtisztítjuk az esetleges bogaraktól, elszáradt virágoktól.
  2. A tojást felverjük, hozzáadjuk a vizet, majd elkeverjük a szódabikarbónával, sóval, cukorral. Ha szükséges, adunk még hozzá lisztet vagy vizet, lényeg, hogy a sűrű palacsintatészta legyen.
  3. Fél órát állni hagyjuk.
  4. Közben az olajat felforrósítjuk.
  5. A bodzákat belemártjuk a tésztába, és szépen kisütjük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.
  6. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 311
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bodzapalacsinta, tempurált bodzavirág

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

712
bodzavirág 20 db
tojás 1 db
ásványvíz 2.5 dl
cukor 2 ek
finomliszt 10 csapott ek
1 csipet
szódabikarbóna 1 kávéskanál
napraforgó olaj 5 dl