r
Nosalty Logó

Krémes fodroskel-pestós spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Krémes fodroskel-pestós spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pestó

Összesen 581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pestó

Összesen 2328 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pestó

Összesen 265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    734 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 2328 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Pestó

Elkészítés

Pestó

  1. A kelleveleket egy nagy fazék forrásban lévő, sós vízben blansírozzuk (azaz pár percre forró, lobogó vízbe mártjuk, majd lehetőség szerint rövid időre jeges vízbe tesszük, visszahűtjük őket. Ettől a zöldségek ropogósak maradnak, színüket megőrzik) nagyjából 30 másodpercig, amíg a levelek megpuhulnak és élénkzöld színük nem lesz. Szedjük ki a leveleket a forró vízből, de a vizet tartsuk továbbra is forrásban, ebben főhet majd a tészta. A fodros kel leveleket merítsük jeges vízbe, majd hagyjuk kihűlni őket, a felesleges vizet pedig nyomkodjuk ki belőlük.
  2. A spagetti tésztát főzzük meg a forrásban lévő vízben, időnként megkeverve. „Al dente”-re, azaz félkeményre.
  3. A pisztáciát, az olívaolajat, a fokhagymát és alig 1 dl főzővizet turmixgépben vagy konyhai robotgépben turmixoljunk nagyon simára. Adjuk hozzá a kelt és a reszelt parmezánt. Turmixolás közben adhatunk még hozzá egy-egy evőkanál vizet és olívaolajat, hogy még selymesebb legyen. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Akkor van kész, ha egy gazdag, krémes pürét kapunk. Borítsuk ki a kész pesztót egy nagy tálba.
  4. A kifőtt tésztát fogó segítségével tegyük a pesztós tálba, és adjuk hozzá a vajat és egy kevés főzővizet. Ha szükséges, adjunk hozzá többet, majd alacsony lángon, alaposan keverjük össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a tésztát.
  5. Tálaláskor reszeljünk a tetejére parmezánt, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5217
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes fodroskel-pestós spagetti
Hering András 166 recept

Szinte bármiből lehet pestót készíteni. Lényeg, hogy a fokhagyma, az olajos magvak és parmezán szentháromsága ne törjön meg. Nagy kedvenceim közé tartoznak az élénkzöld szószok és mártások, valamilyen tésztafélével társítva. Egy csokor csodás fodros kel ihletett meg, melyből egy újabb szuperzöld fogást készítettem. Íme a fodros kel-pestó, spagettivel!

Hozzávalók

Pestó

Címlapról ajánljuk

További cikkek