r
Nosalty Logó

Piskótatekercs sárgabaracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1997 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 167 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.4 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 1997 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habos világos sárgára kikeverjük. A lisztet összeforgatjuk a szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a tojássárgájához.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot több adagban, óvatos, nagy mozdulatokkal a lisztes elegyhez forgatjuk.
  3. Egy nagy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, és ráborítjuk a tésztát. Gumis spatulával ügyesen elegyengetjük a tetejét, hogy amennyire lehet, egyenletes legyen.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk. A felső oldaláról lehúzzuk a sütőpapírt, és bőségesen megkenjük baracklekvárral.
  6. A piskótát ezután relatíve szorosan feltekerjük, és feltekert állapotban a konyharuhába is beleforgatva hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A piskótatekercs tetejét megszórjuk porcukorral, majd recés késsel felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 165
  • Össznézettség: 58229
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 21.

Receptkategóriák

Piskótatekercs sárgabaracklekvárral
Rosanics Petra 141 recept

Az egyik legklasszikusabb édességünk a lekváros piskótatekercs, aminek sokszor azok sem tudnak ellenállni, akik amúgy kerülik az édességeket. És hát hogyan is lehetne, annyira tökéletes arányú édességről van szó! A legjobb, ha házi lekvárt tudunk beletölteni, de ez a piskótarecept olyan megbízható, hogy bármilyen más töltelékkel is pazarul működik. A titok emellett abban rejlik, hogy tényleg még melegen tekerjük fel! A kész roládot aztán bőségesen vonjuk be puha porcukorréteggel, ami majd minden egyes falatnál fehér ceruzabajuszt képez a szánk felett.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek