Gyümölcslevesek kánikulára

A következő kérdésre valószínűleg több választási opciót is meg kéne adnunk, de mégis, mivel lehet a legjobban hűsölni a súlyos Celsius-fokok közepette? 

Gyümölcsleves Miss Sweetley-től

Egy jéghideg gyümölcsleves biztos, hogy alkalmas erre, kevés erőfeszítést kell hozzá tenni és az elkészült leves úgyis pillanatok alatt eltűnik!

A legjobban akkor járunk, ha a lehető legtöbb hozzávalót használjuk fel nyersen, és leginkább egy jó botmixerre hagyatkozva, pusztán a folyamat végén forralunk egy lazát a levesen – így pompásan kijönnek az ízek, utána lehűtve pedig, ha lehet, még finomabb lesz. Persze hagyatkozhatsz simán a turmixolásra is, de ilyenkor is tartsd hűtőben pár óráig, ha készen vagy vele, mert az ízek így tudnak igazán összeérni.

A jelenleg szezonális gyümölcsök között ott a sárga- és őszibarack, a sárga- és görögdinnye – ezekből érdemes jelenleg dolgozni, a legkönnyebben hozzáférhetőek, és biztos, hogy mindenki imádni fogja, aki megkóstolja. Szükséged lehet hozzá tejszínre, joghurtra, s mivel nyersen fogod megenni, ezért különösen fontos, hogy minden alapanyag nagyon friss legyen és lehetőleg egy napon belül fogyaszd el, amit készítettél, mert a nagy melegben sokkal könnyebben romlik egy ilyen étel.

Cukrot semmi esetre sem tennék bele, inkább minimális mézzel édesítem, ha már nem lenne elég a gyümölcs íze önmagában. A turmixolt egyvelegbe aztán simán mehetnek további gyümölcsdarabok: előzetesen aprítsd fel őket, és tálaláskor dobáld bele a levesbe.

Az Itt a szezon korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.