Gyümölcslevesek kánikulára

A következő kérdésre valószínűleg több választási opciót is meg kéne adnunk, de mégis, mivel lehet a legjobban hűsölni a súlyos Celsius-fokok közepette? 

Gyümölcsleves Miss Sweetley-től

Egy jéghideg gyümölcsleves biztos, hogy alkalmas erre, kevés erőfeszítést kell hozzá tenni és az elkészült leves úgyis pillanatok alatt eltűnik!

A legjobban akkor járunk, ha a lehető legtöbb hozzávalót használjuk fel nyersen, és leginkább egy jó botmixerre hagyatkozva, pusztán a folyamat végén forralunk egy lazát a levesen – így pompásan kijönnek az ízek, utána lehűtve pedig, ha lehet, még finomabb lesz. Persze hagyatkozhatsz simán a turmixolásra is, de ilyenkor is tartsd hűtőben pár óráig, ha készen vagy vele, mert az ízek így tudnak igazán összeérni.

A jelenleg szezonális gyümölcsök között ott a sárga- és őszibarack, a sárga- és görögdinnye – ezekből érdemes jelenleg dolgozni, a legkönnyebben hozzáférhetőek, és biztos, hogy mindenki imádni fogja, aki megkóstolja. Szükséged lehet hozzá tejszínre, joghurtra, s mivel nyersen fogod megenni, ezért különösen fontos, hogy minden alapanyag nagyon friss legyen és lehetőleg egy napon belül fogyaszd el, amit készítettél, mert a nagy melegben sokkal könnyebben romlik egy ilyen étel.

Cukrot semmi esetre sem tennék bele, inkább minimális mézzel édesítem, ha már nem lenne elég a gyümölcs íze önmagában. A turmixolt egyvelegbe aztán simán mehetnek további gyümölcsdarabok: előzetesen aprítsd fel őket, és tálaláskor dobáld bele a levesbe.

Az Itt a szezon korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek