Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis pound cake

Ribizlis pound cake
Ribizlis pound cake
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Omlós, vajas piskóta és fanyar ribizli - nagymamás élmény a forró nyári napokra!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha van kedvünk, akkor egy kis cukormázat is dobhatunk a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a cukrot elektromos habverővel puhára keverjük.
  2. A tojást egyesével hozzáütjük, és minden tojás után tovább dolgozunk rajta.
  3. Hozzáadjuk a sót, a vaníliaaromát majd több részleteben, a kézimixer segítségével a lisztet is beledolgozzuk.
  4. Hozzáadjuk a ribizlit, és fakanállal óvatosan elkeverjük benne.
  5. Vajazott-lisztezett szögletes püspökkenyér formába öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 1 órán át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük, és rácson langyosra hűtjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 2 173
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis vajas piskóta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpanka
torpanka Wed, 2018-06-27 15:25

Elkészítettem a kislányommal együtt. :) Nagyon egyszerű recept, és az íze pont olyan, mint a leírásban, mindenkinek ízlett. :)

3196
vaj 225 g
finomliszt 275 dkg
cukor 200 g
tojás 4 db
1 csipet
vanília kivonat 1 ek
piros ribizli 200 g