Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csészés vegyes gyümölcsleves

Csészés vegyes gyümölcsleves
Csészés vegyes gyümölcsleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé savanykás leves, ami igazán frissítő lehet ebben a nagy melegben. Minden gyümölcsöt a kertben szedtem, elő sem vettem a mérleget, csak egy csészét, azzal mértem, így lett csészés a levesem neve.:-)

Ez egy elég nagy adag, hidegen vagy éppen csak langyosan a legfinomabb.

hozzávalók / 6 adag

csésze=2,5 dl

  • 3 csésze cseresznye
  • 1 csésze köszméte
  • 2 csésze eper
  • 1 nagy csipet só
  • 2/3 csésze cukor
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük.
  2. A cseresznyét és a köszmétét feltesszük főni annyi vízben, hogy kicsit túlérjen a gyümölcsön.
  3. Sózzuk, cukrozzuk, és beleszórjuk a szegfűszeget.
  4. Kb. 4-5 percig forraljuk.
  5. Az epret is beletesszük.
  6. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
  7. Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és pár perc után elzárjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 38 676
elküldve: 5
receptkönyvben: 268
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcsleves, pudingos gyümölcsleves, bögrés gyümölcsleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eszterbeszter
Eszterbeszter Sun, 2014-06-22 19:45

Köszönöm a receptet, elkészítettem! Eper helyett mézdinnyét tettem bele, mert nyersen senki sem tudta itthon megenni. :)
Illetve, egy kis friss, kertből szedett fodormentával is megbolondítottam. ;)