Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyeleves Katicabogaramtól

Cseresznyeleves Katicabogaramtól
Cseresznyeleves Katicabogaramtól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meleg napokat valami hideg finomsággal lehet csak túlélni. A párom édesanyja szokott hasonlót csinálni, tőle van az ötlet. Ez hideg is, leves is, tehát a folyadékpótlásra is igencsak alkalmas, amit kiizzadunk a 36 fokos melegben!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét a narancs levével, a fűszerekkel és a cukorral feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje.
  2. Forrástól számítva negyed óráig főzzük.
  3. Ha már megpuhult a gyümölcs behabarjuk a pudingporral elkevert tejföllel.
  4. Lehűtve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 147
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös cseresznyeleves, gyümölcsleves cseresznyéből, hideg cseresznyeleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fluvius
Fluvius Mon, 2014-06-30 21:26

Szia, Katicabogaram! :)
Én is elkészítettem, ez életem első gyümölcslevese, és éppen erre a receptre esett a választásom. Sajnos a habarásban még ügyetlen vagyok (nem krémszerű lett, hanem darabos - hogy is kell...?), most éppen hűl, kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Rozinante
Rozinante Fri, 2015-05-15 11:52

A habarásnál hőkiegyenlítést kell végezni úgy, hogy a habaráshoz hozzáadsz a forró levesből (vagy amit csinálsz), elkevered simára, és még addig adsz hozzá még, amíg a habarásod is forró lesz. Utána mehet a levesbe :) Én ennél a levesnél tejszínben kevertem el puncspudingot.

287
cseresznye 50 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
fahéj 1 csipet
szegfűszeg 2 csipet
cukor 2 ek
vaníliás pudingpor 0.5 csomag
tejföl 2 ek
víz 1 l